CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun:Ülkenin gelişmesi öğretmenlere bağlı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ordu Milletvekili Seyit Torun, "kalkınmayı tamamlamak ve tam  demokrasiye ulaşmak ancak eğitimle mümkündür" dedi. Devlet yönetiminde liyakatın önemine dikkat çeken Torun, "liyakat demek uzmanlık demek bu da ancak eğitimle mümkündür" diye konuştu. 

Vekil Haberleri 23.11.2018, 11:57 23.11.2018, 11:57
CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun:Ülkenin gelişmesi öğretmenlere bağlı


24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Torun, Türkiye’nin ekonomik, kültürel ve siyasi olarak yaşadığı zorlu süreçlerden kurtulmasının ve çağdaş medeniyetler seviyesine yükselmesinin ancak Cumhuriyet'in kazanımlarını özümsemiş, Atatürk ilke ve devrimlerinin yol göstericiliğinden ayrılmayacak nesiller yetiştirmekle mümkün olacağını belirtti. 


Torun mesajında şunları kaydetti:
 
“Geleceği aydınlık bir Türkiye yaratmak, aydınlığın simgesi, toplumun yol göstericisi olan Cumhuriyet öğretmenleriyle başarılacaktır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, “Toplumun düşmanı cehalet, cehaletin düşmanı öğretmenlerdir” diyerek bu gerçeği en güzel biçimde ifade etmiştir. Öğretmenler, dün ve bugün olduğu gibi, yarın da geleceğin mimarı olmaya devam edeceklerdir.”
 
ÖĞRETMENLİK KUTSALDIR

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, bilginin ve aydınlanmanın öncüleri öğretmenlerin gelecek nesiller geliştirdiğine dikkat çekti ve "bu kutsal mesleği yapan öğretmenlerimiz hakettiği her karalığı almalıdır" dedi. Torun şöyle konuştu:
 ”Eğitimin temel taşı olan öğretmenlerimizin sorunları AKP iktidarında görmezden gelinmiş, çıkarılan KHK’lerle binlerce öğretmen kamusal eğitim haklarından yoksun bırakılmış, sözleşmeli ve ücretli öğretmenlik statüsüyle ekonomik, sosyal ve özlük hakları gasp edilmiştir. Ataması yapılmayan öğretmenler bitmek bilmeyen bir çaresizliğin içine itilmişlerdir. Tüm bu olumsuzluklara rağmen, zor koşullar altında ellerini, yüreklerini taşın altına koyan, çocuklarımız için hiçbir fedakârlıktan kaçınmayan öğretmenlerimizin, Türkiye Cumhuriyeti’nin geleceği için büyük bir inanç ve özveriyle mücadele etmeye devam edeceklerine olan inancım sonsuzdur.” 
 
SORUNLARI ÇÖZMEK ÖNCELİĞİMİZ
 

“CHP olarak, yarının dünyasını kuracak çocuklarımızı ve gençlerimizi yetiştiren, ülkemizin geleceğine ışık tutan öğretmenlerimizin yaşadıkları sorunların çözüme ulaştırılması, çağdaş yaşam olanaklarına kavuşturulması en önemli önceliklerimizden biridir”diyen  CHP Genel Başkan Yardımcısı Torun, “Cumhuriyet’i yeni nesillere, yeni nesilleri de öğretmenlere emanet eden Ulu Önderimiz, Başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk’ü saygıyla anıyor, onurlu meslekleriyle her zaman sevgiyle andığımız, saygın kişilikleriyle yüreklerimizde yaşattığımız değerli öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü en içten duygularımla kutluyor, sağlık, mutluluk ve başarılar diliyorum.”

Yorumlar (0)