banner773

CHP, Covid-19 Mücadelesinde Yaşamını Yitiren Sağlık Emekçilerini Unutmadı!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi düzenlediği basın toplantısı ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Covid-19 mücadelesinde yaşamını yitiren sağlık emekçilerinin ailelerine yazdığı mektubu ve hazırlanan Hatıra pulunu tanıttı.

Vekil Haberleri 13.03.2021, 12:27 13.03.2021, 13:07
CHP, Covid-19 Mücadelesinde Yaşamını Yitiren Sağlık Emekçilerini Unutmadı!

Bütün dünyayı derinden etkileyen pandeminin birinci yılını geride bıraktık. 

İnsanlık yeni bir tarihin kıyısında, büyük bir var oluş mücadelesi veriyor.

Kuşkusuz bu süreçte en büyük gücümüz sağlık ordumuz. Kovid-19 salgınıyla mücadelenin ön safında yer alan tüm sağlık emekçilerimize şükran borçluyuz.

Sağlık ordumuzun her bir neferi gece-gündüz demeden çalıştılar, çalışıyorlar.

Onlar günlerce evlerine gidemediler. Sevdiklerinden ayrı; evlat kokusuna, aile sıcaklığına hasret kaldılar. Tek amaçları vardı: Yaşam kurtarmak.

Onlar bir canı daha yaşatabilmek, bir aileye umut olabilmek için hiç çekinmeden kendi canlarını ortaya koydular.

Ne yapsak haklarını ödeyemeyiz. İyi ki varlar!

Bu inançtan hareketle, Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu bu kutsal mücadelede hayatını kaybeden sağlık ordumuzun her bir neferi için ailelerine gönderilmek üzere bir mektup kaleme aldı.

Biz de Halkla İlişkiler, Kültür ve Sağlıktan Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı olarak, kaybettiğimiz evlatlarımızın aziz hatırasını gelecek nesillere aktarmak için “hatıra pulları” hazırladık.

Sayın Genel Başkanımızın mektubunda ifade ettiği üzere hazırlanan pullar, yaşam döngüsünü vurgulayan “hayat ağacını” ve “fedakârlığı” ifade etmektedir.

Binlerce yıllık kadim kültürümüzün temelinde yer alan bu ağaç evlatlarımızın bizlere miras bıraktığı ahlaklı ve erdemli yaşamla birlikte yeşermektedir.

Bu pullarda bir nefes sıhhat olmak için canını ortaya koyan sağlık ordumuzun emeği vardır.

Hayat ağacına can suyu veren iyiliği, emeği, dayanışmayı ve umudu yaşatmaktan asla vazgeçmeyeceğiz.

Covid-19 süreci bize, herkesin temel sağlık hizmetlerinden yararlanma hakkının, hepimizin sağlığının korunması açısından devlet için vazgeçilemez bir görev olduğunu gösterdi.

Bu bakımdan siyaset kurumu vakit kaybetmeden sorumluluk almalıdır. Sağlık emekçilerimiz arasında ayrım yapılmaksızın ek ödemeleri ödenmeli, insan onuruna yaraşır bir ücret rejimine geçilmelidir.

Yaşamımızı emanet ettiğimiz değerli sağlık emekçilerimize söz veriyoruz;

Çalışma koşullarınızı iyileştireceğiz.

Çalışırken can güvenliği endişesi yaşamadığınız ve emeğinizin karşılığını aldığınız bir sağlık sistemini birlikte kuracağız.

Vatandaşı koruyan, sağlık emekçilerini onurlandıran güçlü sosyal devleti birlikte inşa edeceğiz.

Bu bizim öncelikli görevimizdir.

Bu vesileyle “Bir nefes sıhhat için, kendi nefesinden vazgeçen” sağlık emekçilerimizin hatırası önünde saygıyla eğiliyoruz.

Bir canı yaşatabilmenin sorumluluğuyla hareket eden, iyiliği, emeği, dayanışmayı ve umudu yaşatmaktan vazgeçmeyen bütün sağlık çalışanlarımızın Tıp Bayramını kutluyoruz.

Yorumlar (0)