CHP Ankara Milletvekili Murat Emir:AKP Pelerini sizi kurtaramayacak !

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, 24 Kasım öğretmenler günü yaklaşırken öğretmenler işsiz, öğrenciler okulsuz kaldı!

Vekil Haberleri 23.11.2018, 15:45 23.11.2018, 15:45
CHP Ankara Milletvekili Murat Emir:AKP Pelerini sizi kurtaramayacak !

AKP üyesi Mektebim okulları sahibi Ümit Kalko konkordato ilan etti olan öğrencilere velilere öğretmenlere ve okul inşaatında çalışan işçiye oldu.

2011-2012 de SNM Eğitim Danışmanlık İnşaat şirketi olarak Mektebim Okullarını kuran Ümit Kalko sonrasında %30 hisseyle Sancak Group ile ortaklık oluşturdu.

Geçtiğimiz yaz aylarında Sancak Group hisseleri %30’dan %55 e yükselirken, Kalkolara ait SNM Eğitim Danışmanlık İnşaat şirketi Mektebim Keçiören şubesini Franchise olarak aldı. İnşaatlar bitirilip kesilen çeklerin ödeme zamanı geldiğindeyse Kalkolara ait şirket konkordato ilan etti.

İnşaatların yapımında çalışan her firmaya çek kesen Kalko Konkordato ilan edince firmalar zora düştü. Çekleri ödenmeyen firmalar inşaat malzemesi tedarikçileriyle karşı karşıya geldi. Küçük çekleri işte kullandıkları araçları satarak ödemeye çalışan firmalar daha büyük çekleri nasıl ödeyeceklerini düşünüyorlar.

Okula kayıtlı 200 öğrencinin velileri isyan etti!

Okullarının kapandığını sabah okula giden çocuklarından öğrenen veliler okula akın etti. CHP Ankara Milletvekili Murat EMİR okula giderek velilerin ve öğretmenlerin sorunlarını dinledi. Konuyu meclise taşıdı. Konu ile ilgili MEB’e önerge veren Murat EMİR Bakan Ziya Selçuk’tan cevap bekliyor.

‘Bu konunun peşini bırakmayacağız AKP pelerini takan Sancak Group ve Kalkolar yargıdan kaçamayacaklar’ dedi.

Yorumlar (0)