CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut: Torba Yasa Sağlık Çalışanlarını Hayal Kırıklığına Uğrattı

CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, sağlık çalışanlarını ayrıştıran, iş barışını bozacak Torba Yasa’ya sert tepki gösterdi. Sağlık çalışanlarının sadece doktorlar ve diş hekimlerinden ibaret olmadığını kaydeden Bulut, emeklilik zamlarının sağlık çalışanlarının bütününü kapsayacak şekilde genişletilmesini istedi.

Vekil Haberleri 20.07.2018, 11:59 20.07.2018, 11:59
CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut: Torba Yasa Sağlık Çalışanlarını Hayal Kırıklığına Uğrattı

CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası Adana Şubesi’ni ve Adana Eczacı Odası’nı ziyaret etti. Gündemde sağlık emekçilerini hayal kırıklığına uğratan Torba Yasa vardı. CHP’li Bulut, önümüzdeki hafta TBMM Genel Kurul’da görüşülecek Torba Yasa’nın sadece doktor ve diş hekimlerine emeklilik zammı öngören maddesinin hakkaniyetten ve sağlık emekçilerinin gerçeklerinden uzak hazırlandığını belirtti.

 

İŞ BARIŞI BOZULACAK

CHP’li Bulut, TBMM'ye sunulan düzenlemeye göre uzman tabip ve diş tabiplerinin emekli aylıklarına 2 bin TL, uzman olmayan tabip ve diş tabiplerinin emekli aylıklarının ise 1533 TL artırılacağını bildirdi. Sağlık çalışanlarının sadece doktorlar ve diş hekimlerinden ibaret olmadığını kaydeden Bulut, “Sağlık hizmeti doktoruyla, hemşiresiyle, diş hekimi, eczacısı, teknikeri ve bütün sağlık emekçileri ile bir bütünün ayrılmaz bir parçasıdır. Bu bütünü parçalayıp, sadece iki bileşenini ayrıştırmak iş barışını bozacak, sağlıkta nitelik kaybının yaşanmasına yol açacaktır. Sağlık hizmetinin kalitesinin yükseltilebilmesi sağlık emekçilerinin haklarını teslim ederek sağlanabilir” dedi.

 

ŞİDDETE MARUZ KALIYORLAR

Sağlıkta Dönüşüm Programı adı altında uygulanan yanlış politikalarla, sağlık emekçilerini değersizleştiren, hedef gösteren sorumsuz anlayışla birlikte sağlık emekçilerinin şiddete en çok maruz kalan kesim olduğunu belirten Bulut, AKP’nin devri iktidarlarında sağlık emekçileri için çalışma koşullarının her geçen gün daha da kötüleştiğini ifade etti.

 

YANLIŞTAN DÖNÜLSÜN

Sağlık emekçilerinin büyük bir özveri ve emekle gece-gündüz demeden yirmi dört saat esasına göre kesintisiz sağlık hizmeti sunduğunu bildiren Bulut, komisyon aşamasında bu yanlıştan dönülmesi gerektiğinin altını çizdi.  Sağlık alanındaki sorunların bir an önce düzeltilmesi gerektiğini söyleyen Bulut, “Torba Yasa sağlık emekçilerini hayal kırıklığına uğrattı. Bir ekip hizmeti olan sağlık alanında, diğer sağlık emekçilerinin görmezden gelinmesi yok sayılması, üvey evlat muamelesi görmesi, kabul edilemez.  Bu durum ne hakkaniyetle, ne de eşitlik ilkesiyle bağdaşır. Eşit ve adil olmayan bu düzenlemenin bu haliyle yasalaşmaması  için CHP olarak gerek Komisyon aşamasında gerekse Genel Kurul’da mücadele edeceğiz” dedi.

Yorumlar (0)