banner773

Atila Sertel İzmir'i savundu 'hodri meydan' dedi

Kamu İktisadi Teşebbüsleri Üst Komisyon toplantısında TCDD eski Genel Müdürü ve 27. Dönem AKP Erzincan Milletvekili Süleyman Karaman ile CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel arasında İzmir ve Ankara Büyükşehir Belediyeleri üzerinden yerel yönetim tartışması yaşandı.

Vekil Haberleri 23.11.2018, 13:08 23.11.2018, 13:08
Atila Sertel İzmir'i savundu 'hodri meydan' dedi

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin Atatürk Orman Çiftliği’ne olan 87 milyon 951 bin liralık borcunu eleştiren ve icralık olan borcu “yüz kızartıcı” olarak niteleyen CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel’e, AKP Erzincan Milletvekili Süleyman Karaman “İZBAN’ı yaparken İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin de borcu vardı. Bunu yüz kızartıcı olarak görmek olmaz. Aziz Bey’den sonra İzmir’de geliyoruz inşallah, az kaldı” diye yanıt verdi.

İZMİR’DE HİÇ ŞANSINIZ YOK”

Bunun üzerine söz alan CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, “Önümüzde seçimler var, herkes gelecek, oyunun da ölçüsünü alacak, boyunun da ölçüsünü alacak. Geçen gün Meclis’te de söyledim, getirin, en güzel adayınızı getirin. Binali Yıldırım’ı getirdiniz, Bornova’da bir ev tuttu, seçimin ertesi günü evini boşalttı, gitti. Yani gelen kaçıyor. Şimdi gelsinler İzmir’e, aday olsunlar; ben hodri meydan diyorum. Gelin, iddianızı koyun ama İzmir’de asla ve asla hiçbir şansınız yok, Ankara ve İstanbul’u da bu batak belediyecilik anlayışınız yüzünden kaybedeceksiniz” diye konuştu.

Belediyeleri yarıştırmak gibi bir durumun söz konusu olmadığını ancak Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne tanınan devlet imkanlarının da ortada olduğunu vurgulayan Atila Sertel, şunları söyledi:

“Bizim belediyeleri yarıştırmaya kalkmamız da söz konusu değil ama Birleşmiş Milletler kriterlerine göre son hazırlanan, İNGEV’in, İnsani Gelişme Vakfının ilçeler raporundaki en iyi 10 belediyenin tamamı CHP’li. Dönemin Devlet Demiryolları Genel Müdürü Süleyman Karaman’la beraber Ulaştırma Bakanlığının İZBAN’daki uygulamasını ve İZBAN’daki yatırımlarını ben biliyorum. Eski Devlet Demiryolları hattını Büyükşehirle beraber yatırıma dönüştürdüler ve yüzde 50 ortaklıkla işletiyorlar yani Büyükşehir Belediyesine devretmiş değiller. Ankara’daki metro ise tamamen Ulaştırma Bakanlığı tarafından yapılıp Ankara Büyükşehir Belediyesine devredilmiş. İzmir’e gelince, iktidarın ne yaptığını ne ettiğini biz İzmirliler çok iyi biliyoruz. İzmir’den 4 alıyorlar, 1 vermiyorlar. Ayrıca, İzmir metrosunu İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı kendi bütçesinden yapıyor ve İstanbul’un üçte bir fiyatına yapıyor. Hem kaliteli yapıyor hem ucuz yapıyor hem de kendi bütçesiyle yapıyor. Biz yatırımların hepsini biliyoruz ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin dünya ölçeğindeki kredi alma notu AAA, en iyi; iktidardan iyi kredi alabilme noktasında. Elbette ki borcu vardır ama İzmir Büyükşehir Belediyesi borçlarını ödüyor.”

“BORCU SAVUNMAYIN”

Sertel, KİT Komisyonu üyesi AKP Milletvekillerine de seslenerek, “Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin, Atatürk Orman Çiftliğine olan borcunun ödenmesi konusunda KİT Komisyonu üyeleri olarak, bir AKP milletvekili olarak Ankara Büyükşehir Belediyesine telefon açıp ‘Ya, bu borcu kapatın, ayıptır. Atatürk Orman Çiftliği ile niye icra takibine düştünüz, icralık belediye mi olur?’ diye soracağınıza burada akıl almaz bir savunma yapıyorsunuz” dedi.

Yorumlar (0)