"ASTSUBAYLAR SADAKA İSTEMİYORLAR EMEKLERİNİN KARŞILIĞINI İSTİYORLAR"

Dün TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda emeklilik ve geçici işçilerle ilgili düzenlemeler içeren torba kanun teklifinde gazilerle ilgili düzenlemeler de yer aldı. CHP Muğla Milletvekilli ve Komisyon üyesi Süleyman Girgin astsubaylar ve gazilerle ilgili bir konuşma yaptı.

Vekil Haberleri 28.03.2023, 12:56
"ASTSUBAYLAR SADAKA İSTEMİYORLAR EMEKLERİNİN KARŞILIĞINI İSTİYORLAR"

Girgin Komisyon’da şunları söyledi:

ASTSUBAYLAR GEÇİM SIKINTISI İÇİNDEYKEN VİCDANINIZ RAHAT MI?

14 Mayıs 2012'de Genel Kurmay Başkanı "Astsubaylara görev tazminatı teklif ettik." dedi. On bir yıl geçti, ne oldu da bu vaat hâlâ gerçekleşmedi? 15 Aralık 2013'te, şu an Genelkurmay Başkanı olan Orgeneral Yaşar Güler "Astsubayları haklı gördüğüm tek alan tazminat talepleri." demedi mi? 64'üncü Hükûmet Eylem Planı'nda 21 Aralık 2015 ile 21 Aralık 2016 tarihleri arasında 179 no.lu eylem maddesinde "Astsubay emeklileri ile ilgili sorun giderilecek." denmedi mi? 25 Ocak 2019 Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar "Emekli başçavuşlarımızı, emekli astsubaylarımızı muhatap alan bir konu üzerinde çalışıyoruz." demedi mi?

Peki, sayın iktidar ve yetkilileri astsubaylara verilen bu kadar söz varken, Türk Silahlı Kuvvetleri mensubu emekli astsubaylar geçim sıkıntısı içindeyken vicdanınız bugün rahat mı?

Sadaka, ulufe istemiyorlar, emeklerinin karşılığını istiyorlar. En az 10.000 puanlık bir iyileştirme sağlanmasını istiyorlar. Sınıf okullarında 18 yaş altında geçen sürelerin fiilî hizmetten sayılmasını istiyorlar. Adi malul ve vazife malulü emekli astsubayların maddi durumlarının iyileştirilmesini istiyorlar. Sosyal tesislerin tamamının subay ve astsubaylarca müşterek kullanılmasını istiyorlar. Oysa bu düzenlemede astsubaylar maalesef yok.

Bu konuda Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Astsubayların tazminatlarını vereceğiz." diye sözü vardır, az kaldı.

ŞEHİT YAKINLARIMIZ VE GAZİLERİMİZ ARASI FARKLARI BİZ KALDIRACAĞIZ!

Gazilerimiz arasındaki aylık farklılıklarının giderilmesi ve tüm gazilere asgari ücret kadar aylık ödenmesi kuşkusuz olumlu. Yıllardır söyledik ancak seçim zamanı iktidarın aklına geldi ve destekliyoruz.

Öte yandan, Kore, Kıbrıs muharip gazi çocukları, uzun zamandan beri Anayasa'nın 10 ve 61'inci maddeleri gereğince eşitlik ilkesine dayanak bilerek sosyal haklarının diğer diğer gazi gruplarındaki gazilerin seviyesine yükseltilmesini istiyorlar. Örneğin, kamuda istihdam hakkı istiyorlar. Bu konuda neden bir düzenleme yapılmıyor?

Girgin son olarak, “iktidarımızda şehit yakınlarımız ve gazilerimiz arasındaki bütün farkları gidereceğiz” dedi.


 

Yorumlar (0)