Ali Keven Müdendis İşçilerin Kadroya Alınmalarını İstedi!

Cumhuriyet Halk Partisi Yozgat Milletvekili Ali Keven, kamu kurumlarında işçi unvanıyla çalışırken lisans bölümü mezunu olan kamu işçilerine kadroya geçiş hakkı verilmesi için soru önergesi verdi.

Vekil Haberleri 15.03.2021, 13:21
Ali Keven Müdendis İşçilerin Kadroya Alınmalarını İstedi!

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’a yazılı soru önergesi veren Keven, işçi tekniker gibi unvanla çalışırken mühendislik bölümü gibi lisans bölümlerini bitiren ancak memurluğa geçiş hakkı bekleyen kamu işçilerinin taleplerini gündeme getirdi.

“Kamu kurumlarında işçi kadrosunda çalıştığı halde fiilen mezun olduğu üniversite bölümüne göre çalışan, tekniker olarak işçi kadrosunda çalışırken mühendislik bölümünü bitiren ve benzer durumlarda olan üniversite mezunu kamu işçileri acil bir değerlendirme beklemektedir. Örneğin DSİ, Karayolları gibi kurumlarda tekniker olarak işçi unvanında çalışan yüzlerce mühendis bulunmaktadır. Üniversite mezunu personelin memur kadrolarından uygun olanlarına geçirilmesine yönelik bakanlık tarafından acil bir çalışma yapılmalıdır.” diye konuştu.

Yorumlar (0)