AHMET AKIN:CHP’Lİ BELEDİYELER ENERJİDE ÖNCÜ OLACAK

Ahmet Akın, Bizler kendi sorumluluklarımız doğrultusunda, sizlerin aracılığıyla halkımıza dokunacağız.

Vekil Haberleri 28.07.2019, 12:46 28.07.2019, 12:54
AHMET AKIN:CHP’Lİ BELEDİYELER ENERJİDE ÖNCÜ OLACAK

CHP’nin yerel yönetim politikalarını belirlemek amacıyla Sandıklı’da gerçekleştirdiği çalıştayda CHP Balıkesir Milletvekili ve Genel Başkan Başdanışmanı Ahmet Akın, belediye başkanlarına yenilebilir enerjiyi anlattı.

Türkiye genelinde 11'i büyükşehir, 10'u da il olmak üzere 252 belediye başkanının bir araya geldiği çalıştayda, belediye başkanlarına seslenerek, “Gelecek, yerinde enerji üretimidir. Kullandığını üret modelidir ve bunlara öncülük yapacaklarda belediyelerimizdir” dedi.

CHP Enerji Politikaları’nın çalışmalarını anlatan Ahmet Akın, CHP’nin belediyecilik anlayışının halkın başta elektrik olmak üzere enerjiyi ucuza satın almasına yönelik kamu hizmeti üretmek de olduğunu söyledi. “Neredeyse tamamı özel sektöre teslim edilen enerji üretimini kamu hizmetine dönüştürmek hedeflerimizdendir” diyen Ahmet Akın, şunları söyledi:

“Bizler kendi sorumluluklarımız doğrultusunda, sizlerin aracılığıyla halkımıza dokunacağız. 82 Milyonun gönlünü de Derman Belediyeciliği ile kazanacak ve önümüzdeki ilk seçimde iktidar olacağız. Enerji yatırımları, Arge, finansal çözümler, yatırım modelleri üzerine çalışıyoruz. Özellikle belediyelerimizin ihtiyacı olacak her türlü bilgi, teknik konularda destek vermek ana hedeflerimizdendir. Enerji politikalarında halkımızın yararını gözetecek çok ciddi ve acil planlamaya ihtiyaç var. Dünyada artık, Bölgesel Enerji Modeline geçiliyor. Gelecek, yerinde enerji üretimidir, kullandığını üret modelidir ve bunlara öncülük yapacaklarda belediyelerimizdir. Enerji Eylem Birliği çerçevesinde veri tabanını oluşturmamız büyük önem taşıyor. Özellikle belediyelerimizin ihtiyacı olacak her türlü bilgi ve teknik konularda sizlere destek verebilmemiz için sizlerden gelecek bilgiler çok önemli. Belediyelerimiz kendi yerli kaynaklarını kullanarak (Bölgesel potansiyel farkındalığı ile) yenilenebilir enerjiden elektrik üretimi elde etmek ülke ekonomisine ve belediyelerimize katkı sağlayacaktır. Çevre kirliliğini ve sera gazı etkisini de azaltacaktır. ‘CHP’li Belediyelerle Halkımız El Ele Yerelde Temiz Bir Geleceğe’ anlayışıyla çalışıyoruz. Yenilenebilir kaynaklar olmazsa olmazımız. Elbette potansiyelimizi sonuna kadar değerlendireceğiz.”

Ahmet Akın’ın konuşmasının ardından 500 tonluk atık bertaraf üzerine hazırlanan Enerji-Gübre - Isı Üretimi projesine örnek veren videosu belediye başkanlarına izletildi.

Yorumlar (0)