banner773

Türk Gence Apple'dan Önce Ceza Sonra Teşekkür ve Ödül

2015 yılında bulduğu açık sebebiyle Apple'dan ceza yiyen genç yetenek Çayan Temel, yeni bulduğu açığı bildirerek teşekkür maili ve 500 TL sanal bakiye kazandı .

TEKNOLOJİ 05.11.2019, 13:40
Türk Gence Apple'dan Önce Ceza Sonra Teşekkür ve Ödül

Mersin’de, 2015 yılında Apple’da bulduğu açık sebebiyle ceza alan Çayan Temel, bu kez tesadüfen bulduğu açıkla teşekkür maili ve 500 TL sanal bakiye kazandı. 20 yaşındaki genç yetenek Çayan Temel, ‘ben açık bulacağım’ diyerek bir keşifte bulunmadığını, amacının kullanıcıların zarar görmesin önüne geçmek olduğunu söyledi. Daha öncede hatalar bulduğunu ancak bu kez bulduğu sistemsel hatayı tesadüfen keşfettiğini belirten Çayan Temel, “Arkadaşımla bir iş görüşmesi yapıyordum. O esnada çağrı açıktı, telefonumun ana ekranından geziniyordum, notları aramak için. Uygulamalar klasöründen bir tanesine girdim. Telefonum yavaşça donmaya başladı. Sonra o uygulamalardan bir tanesini taşımayı denedim. Uygulamayı taşırken önüme bir hata ekranı çıktı. ‘Mail parolanızı güncelleyin ya da vazgeçin’ şeklinde. Tam da o esnada telefonum kitlendi. Apple logosu çıktı, simsiyah bir ekran, hiçbir tuş ya da dokunmatiğim çalışmıyordu. Çağrı halen aktif bir şekilde devam ediyordu. Halen görüşme sağlayabiliyordum. Sonrasında telefonumu kapatıp açtığımda düzeldi” dedi.
Bu olayın dikkatini çektiğini ve yeniden denediğini ifade eden Temel, “Bunu birkaç kez ve başka telefonlarda da denedik, bunun bir hata olduğunu gördük. Apple’ı aradım ve bildirdim. Tüm yönergeleri anlattım. Hangi adımları izleyip ne şekilde devam ettiğimi anlattım. 2-3 gün kadar görüşmeler sağladık. Onlar beni aradı, ben onları aradım. Sonunda bana bir teşekkür maili gönderdiler. iTunes hesabıma 500 TL bakiye yüklediler” diye konuştu.

Yorumlar (0)