İşte Olası iPhone 12 Konsepti

iPhone 11 serisi ile kısa vadede istediğini elde eden Apple, iPhone 12 için çalışmalara başladı. iPhone 4 ve 5 tasarımına sahip olacağı söylenen cihazın bir konsepti ortaya çıktı.

TEKNOLOJİ 25.11.2019, 17:12 25.11.2019, 17:13
İşte Olası iPhone 12 Konsepti

Yeni serinin iPhone 12iPhone 12 Pro ve iPhone 12 Pro Max şeklinde tasarlanacağı konuşuluyor. Henüz yeni model hakkında yayımlanan bilgilere “kesin” diyebilmek için oldukça erken bir zamandayız.

iPhone 12’nin 4 GB RAM ile donatılacağı belirtilirken, iPhone 12 Pro ve iPhone 12 Pro Max modellerinin 6 GB RAM ile destekleneceği ifade ediliyor. iPhone 12, konsept görüntülerine göre arkasında 4 adet kamera ile satışa sunulacak.

İlgili konsept videosunda iPhone 5’in tasarımından esinlenen tasarımcı, yüz tanıma sistemini eklemeyi unutmamış. Ayrıca “tam ekran” keyfine vurgu yapan video, “iPhone 12 çentiksiz ekran ile mi geliyor?” diye sorduruyor.

Apple hakkında yaptığı analizler ile ünlü olan Ming-Chi Kuo, yeni serinin iPhone 4 tasarımını barındıracağını söylemişti. iPhone 4 ve iPhone 5 modellerinin köşeli kenar tasarımı, konsept videosunda yer alan tasarıma uyuyor.4

İlginç olan nokta ise daha önce paylaşılan görüntülerde çentikli tasarım furyasının devam ettiği gözükürken, bu videoda çentiksiz tasarıma geri dönüleceğinin altı çiziliyor. Peki yeni model için başka neler söyleniyor?

Bu tasarımın sahibi, bir sonraki serinin 16 Megapiksel sensörlerden ve 3 boyutlu derinlik kamerasından destek alacağını iddia ediyor. Buna ek olarak birçok güvenilir kanyak da 3 boyutlu derinlik kamerasının geleceğini ifade etti.

5G altyapısı eşliğinde kullanıma sunulması beklenen iPhone 12 için hazırlanan videonun tamamen doğru veya tamamen yanlış olma ihtimalinin yanı sıra kısmen doğru olma veya kısmen yanlış olma ihtimali de var.

Yorumlar (0)