iOS 11 kilit ekran konsepti yayınlandı

iPhone 8 ile ilgili dedikodular daha yakın bir tarihte tanıtılacak olan iOS 11'in geri planda kalmasına sebep oldu. Fakat tasarımcılar iOS 11 konusunda boş durmuyor

TEKNOLOJİ 17.03.2017, 13:48 17.03.2017, 13:48
iOS 11 kilit ekran konsepti yayınlandı

Haziran ayının ilk haftasında tanıtılacak olan Apple'ın yeni mobil işletim sistemi iOS 11 ile ilgili bilgiler kısıtlı. iOS 10 ile önemli yenilikler getiren şirketin iOS 11'e ne gibi özellikler ekleyeceği merak konusu. Birchtree sitesi tarafından hazırlanan iOS 11 konsepti iOS'un kilit ekranına önemli özellikler ekliyor.

 

shiftdelete.com'da yer alan habere göre, Birchtree tarafından yayımlanan konsept, kullanıcılara daha fazla denetimin verildiği dinamik bir yeni kilit ekranı sunuyor. Konseptte hava durumu için operatör işaretinin altında küçük bir widget eklenmiş. Apple'ın bu alanda hava durumu verilerini üçüncü parti uygulamaların görüntülemesine izin vermesi iOS 11 için beklentiler arasında.

 

Görsellerde aynı uygulamaya ait bildirimlerin birleştirildiğini görüyoruz. Böyle bir özellik, kilit ekranındaki dağınıklığı azaltacaktır. Belirli bir uygulamadan gelen birden fazla bildiriminiz varsa tek bir pencerede gösterilecektir. 3D Touch'ı kullanarak her bir mesajın içeriği görüntülenerek kolayca yanıtlanabilecek. Böylece kilit ekranında kullanıcılara daha derin kontrol sağlanabilecek.

 

Konseptin en dikkat çeken yönlerinden biri de kilit ekranına favori uygulamaların ikonlarının eklenmesi. Yıllar önce QuickDo tweaki ile gündeme gelen bu işlev, iOS kullanıcılarının uzun süredir bekledikleri bir özellik. Böyle bir kilit ekranının iOS'a gelmesi bir çok iPhone kullanıcısının beklentisi. Umarız bu konsept Apple'a ilham kaynağı olur.

 

Yorumlar (0)