Elon Musk: Twitter'ı satın almamla ilgili anlaşma askıya alındı

Dünyanın en zengin kişisi konumundaki Elon Musk, sosyal medya platformundan spam ve sahte hesapları kaldırma kararıyla ilgili ayrıntılar netleşene dek Twitter'ı 44 milyar dolara satın alma anlaşmasının geçici olarak askıya alındığını duyurdu.

TEKNOLOJİ 13.05.2022, 13:49
Elon Musk: Twitter'ı satın almamla ilgili anlaşma askıya alındı

Teknoloji milyarderi Elon Musk, "Spam/sahte hesapların gerçekten de kullanıcıların yüzde 5'inden daha azını temsil ettiği hesaplamasını destekleyen ayrıntıların beklenmesi nedeniyle Twitter anlaşması geçici olarak askıya alındı" diye tweetledi.


Sputnik'in habereine göre Tesla, SpaceX CEO'sunun paylaşımının ardından piyasaların açılması öncesi işlemlerde Twitter hisseleri yüzde 20 değer kaybetti. Musk'ın 54.20'ye çıkarmayı vaat ettiği hisse değeri dün 45.08'ken aniden 34.50 dolara düştü. Bu da yatırımcıların Musk'ın anlaşmayı gerçekten hayata geçireceğinden şüphelendiğinin bir işareti oldu.


Musk, Twitter'ı satın alma anlaşması tamamlandığında önceliklerinden birinin sahte hesaplarla spam botları platformdan kaldırmak olacağını söylemişti.


Twitter şirketi ise bu haftanın başında yaptığı açıklamada sahte veya spam hesapların yılın ilk çeyreğinde paraya çevrilebilen günlük aktif kullanıcılarının yüzde 5'inden daha azını temsil ettiğini söyledi.


Şirket, Musk ile anlaşma tamamlanana kadar reklam verenlerin platformda harcamaya devam edip etmeyeceği de dahil olmak üzere çeşitli risklerle karşı karşıya olduğunu belirtti.
İlkin geçen aylarda şirketin yüzde 9'unu satın alan Musk ile Twitter, satın alma işlemini yıl sonuna kadar tamamlamak istiyordu.

Yorumlar (0)