Tokyo Olimpiyatlarının Yeni Tarihi Belli Oldu!

Japonya'daki yetkililerle birlikte Uluslararası Olimpiyat Komitesi yeni tarih hakkında duyuru yaptı. Komite ve yetkililer COVID-19 salgını nedeniyle bir yıl beklemenin en iyisi olduğuna karar verdiler.

SPOR 31.03.2020, 01:05
Tokyo Olimpiyatlarının Yeni Tarihi Belli Oldu!

GAZETEKRİTİK- Tokyo Olimpiyatları'nın yeni tarihi resmi olarak açıklandı. Olimpiyatlar 23 Temmuz 2021’de başlayacak.Bu sabah Japonya'daki yetkililerle birlikte Uluslararası Olimpiyat Komitesi yeni tarih hakkında duyuru yaptı. Komite ve yetkililer COVID-19 salgını nedeniyle bir yıl beklemenin en iyisi olduğuna karar verdiler.

Olimpiyat oyunları 23 Temmuz'dan 8 Ağustos'a kadar sürecek.

Yetkililer, kararlarını yönlendiren 3 önemli husus olduğunu söyledi:

Sporcuların ve ilgili herkesin sağlığını korumak ve COVID-19 virüsünün yavaşlamasını ve durmasını desteklemek.

Sporcuların ve Olimpik sporun çıkarlarını korumak.

Küresel uluslararası spor takvimi.

Uluslararası Olimpiyat Komitesi yeni tarihlerin herkese sürekli değişen manzara ve COVID-19 salgınının neden olduğu bozulma ile başa çıkmak için maksimum zaman verdiğini söylüyor.

“Bu Olimpiyat Oyunları Tokyo 2020 bu tünelin sonunda bir ışık olabilir.”

Uluslararası Olimpiyat Komitesi Başkanı Thomas Bachyaptığı açıklamada sözlerine “Bu duyuru ile, Tokyo 2020 Organizasyon Komitesi, Tokyo Büyükşehir Hükümeti, Japon Hükümeti ve tüm paydaşlarımızla birlikte çalışarak, bu benzeri görülmemiş zorluğun üstesinden gelebileceğimize inanıyorum. İnsanlık şu anda kendini karanlık bir tünelde buluyor.” ifadelerini ekledi.

Uluslararası Olimpiyat Komitesi ayrıca, zaten nitelikli olan tüm sporcuların ve Olimpiyat Oyunları Tokyo 2020 için atanmış kota yerlerinin değişikliğe uğramadan kalacağını belirtti.Başka bir deyişle, zaten 2020 için kaydını yaptırmış oldukça nitelikli olan sporcular, 2021'de de otomatik olarak,kaydını yaptırdığı yerlerde oynayacak.

Yorumlar (0)