reklam
Gazete Kritik Spor TFF'de istifa depremi! Mecnun Otyakmaz'ın da aralarında bulunduğu 5 yönetici görevinden ayrıldı

TFF'de istifa depremi! Mecnun Otyakmaz'ın da aralarında bulunduğu 5 yönetici görevinden ayrıldı

Türkiye Futbol Federasyonunda (TFF) 9 Ekim 2026 tarihinde gerçekleştirilen olağanüstü yönetim kurulu toplantısının ardından beş yöneticinin istifa ettiği bildirildi. İstifa edenler arasında TFF 1. Başkan Vekili Mecnun Otyakmaz'ın da bulunduğu belirtilirken, Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu'nun görevine devam etmesi ve olağanüstü seçime gidilmemesi yönünde karar alındı.

TFF'de istifa depremi! Mecnun Otyakmaz'ın da aralarında bulunduğu 5 yönetici görevinden ayrıldı

Türkiye Futbol Federasyonunda son günlerde yaşanan gelişmelerin ardından yönetim kurulunda yeni bir istifa dalgası yaşandı. TFF Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu başkanlığında 9 Ekim 2026 Cuma günü İstanbul Riva'da gerçekleştirilen olağanüstü toplantıda, federasyonun geleceğine ilişkin önemli kararlar alındı. Toplantıda mevcut yönetimin görevine devam etmesi yönünde karar çıkarken, olağanüstü seçim yapılmasını isteyen beş yöneticinin istifa ettiği bildirildi. Görevinden ayrıldığı belirtilen isimler arasında TFF 1. Başkan Vekili Mecnun Otyakmaz da yer aldı.

TFF'de beş yönetici istifa etti

Türk futbolunda son dönemde yaşanan gelişmeler, Türkiye Futbol Federasyonu yönetiminde önemli görüş ayrılıklarına neden oldu.

Özellikle hakemlerle ilgili yürütülen adli soruşturma ve federasyon bünyesinde peş peşe yaşanan istifaların ardından TFF Yönetim Kurulu olağanüstü toplantı kararı aldı.

Riva'daki Hasan Doğan Millî Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'nde gerçekleştirilen toplantının en önemli gündem maddesi, federasyonun olağanüstü seçimli genel kurula gidip gitmeyeceği oldu.

Toplantı sonrasında basına yansıyan bilgilere göre, mevcut yönetimin görevine devam etmesi yönünde karar alınırken seçim isteyen beş yönetici istifa etti.

Bu gelişme, federasyonda yaşanan yönetim tartışmalarını yeniden gündeme taşıdı.

Mecnun Otyakmaz ile birlikte kimler istifa etti?

Basına yansıyan haberlerde, TFF Yönetim Kurulundan istifa ettiği belirtilen beş isim şöyle sıralandı:

Mecnun Otyakmaz

Bilal Arslan

Mustafa Bozbağ

Zafer Bahadır Saraç

Murat Şahin

İstifalara ilişkin isim listesi haber kaynaklarına dayanıyor. Federasyonun resmî duyurularında bu isimlerin tamamına ilişkin ayrı bir açıklama henüz doğrulanmış değil.

TFF'de seçim kararı için oylama yapıldı

Olağanüstü toplantıda federasyonun görev süresini tamamlayıp tamamlamaması konusunda oylama gerçekleştirildiği bildirildi.

Haber7'nin aktardığı bilgilere göre toplantıya katılan 12 yöneticiden yedisi mevcut yönetimin devam etmesi yönünde oy kullandı.

Beş yönetici ise seçimli olağanüstü genel kurula gidilmesi gerektiğini savundu.

Oylamanın ardından çoğunluğun kararı doğrultusunda federasyon yönetiminin görevine devam etmesi benimsendi.

Seçim isteyen beş yöneticinin ise bu kararın ardından görevlerinden ayrıldığı aktarıldı.

İbrahim Hacıosmanoğlu görevine devam edecek

TFF Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu'nun, yönetim kurulu toplantısında olağanüstü seçim yapılmaması yönündeki görüşünü yöneticilerle paylaştığı belirtildi.

Basına yansıyan bilgilere göre Hacıosmanoğlu, federasyon seçimlerinin belirlenen takvim doğrultusunda gerçekleştirilmesini istedi.

Yapılan oylamada mevcut yönetimin devam etmesi yönündeki görüş çoğunluk tarafından kabul edildi.

Böylece olağanüstü genel kurul ihtimali şimdilik gündemden çıkarken, federasyon yönetimindeki görüş ayrılıkları istifalarla sonuçlandı.

Mecnun Otyakmaz'ın istifası dikkat çekti

TFF 1. Başkan Vekili olarak görev yapan Mecnun Otyakmaz'ın istifa eden isimler arasında yer alması, toplantının öne çıkan gelişmelerinden biri oldu.

Uzun yıllar Sivasspor Kulübü Başkanlığı yapan Otyakmaz, daha sonra Türkiye Futbol Federasyonu yönetiminde görev üstlenmişti.

Federasyonda A Millî Takım ve Süper Lig'den sorumlu yöneticiler arasında bulunan Otyakmaz'ın adı, toplantı öncesinde olası bir başkanlık değişikliği için de gündeme gelmişti.

Ancak toplantı sonrasında Hacıosmanoğlu'nun görevine devam etmesi yönünde karar alınırken, Otyakmaz'ın istifa ettiği bildirildi.

TFF'deki yönetim krizi nasıl başladı?

Türkiye Futbol Federasyonunda son dönemde yaşanan gelişmelerin merkezinde hakemlerle ilgili yürütülen adli soruşturma bulunuyor.

Soruşturma kapsamında Merkez Hakem Kurulu Başkanı Ferhat Gündoğdu'nun görevinden ayrılması ve hakemlerle ilgili adli kararlar, federasyonun yönetim yapısına ilişkin tartışmaları artırdı.

Yaşanan gelişmelerin ardından TFF Yönetim Kurulunda peş peşe istifalar meydana geldi.

6 Ekim'de TFF Yönetim Kurulu Üyesi Mevlüt Aktan da görevinden istifa ettiğini duyurdu. Aktan, açıklamasında federasyonun yönetim anlayışına yönelik eleştirilerde bulundu.

Bu gelişmeler üzerine federasyon yönetimi, 9 Ekim'de olağanüstü toplantı gerçekleştirme kararı aldı.

TFF'de bundan sonra ne olacak?

Beş yöneticinin istifasının ardından Türkiye Futbol Federasyonunun yönetim yapısında nasıl bir değişikliğe gidileceği merak ediliyor.

Özellikle boşalan görevler için yapılacak yeni görevlendirmeler ve yönetim kurulunun çalışmalarını nasıl sürdüreceği önümüzdeki dönemin önemli başlıkları arasında bulunuyor.

Federasyonun hakem yönetimi, lig organizasyonları ve millî takım faaliyetlerine ilişkin kararlarını da mevcut yönetim yapısıyla sürdürmesi bekleniyor.

9 Ekim 2026 akşamı itibarıyla basına yansıyan bilgilere göre İbrahim Hacıosmanoğlu başkanlığındaki yönetim görevine devam edecek. Mecnun Otyakmaz'ın da aralarında bulunduğu beş yöneticinin istifasına ilişkin resmî duyurular ise takip ediliyor.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız