Napoli 33 yıl sonra gelen şampiyonluğu kutladı

En son Maradonalı kadrosuyla 1989-1990 sezonunda şampiyonluk yaşayan Napoli, 33 yıl sonra Seria A'da sezonun bitimine 5 hafta kala şampiyonluğunu ilan etti.

SPOR 05.05.2023, 13:14
Napoli 33 yıl sonra gelen şampiyonluğu kutladı

 İtalya Birinci Futbol Ligi'nin (Serie A) 33. haftasında Napoli, deplasmanda Udinese ile 1-1 berabere kalarak, sezonun bitimine 5 hafta kala en yakın takipçisi Lazio'nun 16 puan önünde şampiyonluğunu ilan etti.

Napoli, böylece lig tarihindeki üçüncü şampiyonluğunu elde etti.

Mavi-beyazlı takım, Serie A'da son olarak 1989-1990 sezonunda mutlu sona ulaşırken, ilk şampiyonluğunu ise 1986-1987 sezonunda kazanmıştı.

Napoli'nin önceki iki şampiyonluğunun mimarı ise 1984 ile 1991 yılları arasında forma giyen Arjantinli efsane futbolcu Diego Armando Maradona olmuştu. Bu sezon gelen şampiyonluk, Maradona'dan sonra ilk, toplamda ise 3. şampiyonluk oldu.

Udinese-Napoli maçı için, Napoli'ye 850 kilometre mesafedeki Udine kentine gelen binlerce Napolili taraftar maçın son düdüğüyle Dacia Arena sahasına inerek futbolcularla şampiyonluğu kutladı.

Diğer yandan, Napoli'nin şampiyonluğunun kesinleşmesiyle Napoli kentinde Diego Armando Maradona Stadı’ndaki dev ekranda maçı izleyen taraftarlar da büyük coşku yaşadı.

Napolili taraftarlar şampiyonluğu gece boyunca kentin cadde ve meydanlarında kutlarken, kentin dört bir yanında havai fişekler patlatıldı.

Bu arada Napoli Teknik Direktörü Luciano Spalletti de kariyerindeki ilk Serie A şampiyonluğunu yaşadı.

 2004'te iflas ederek üçüncü lige düşürülen Napoli, İtalyan film yapımcısı Aurelio De Laurentiis tarafından satın alındıktan sonra tekrar Seria A'ya çıkmıştı.

Serie A'da Napoli'nin en skorer oyuncusu, Nijeryalı Victor Osimhen oldu. Osimhen, bu sezon ligde çıktığı 27 maçta 22 gol kaydetti. Tüm kulvarlarda ise 34 karşılaşmaya çıkan Osimhen, 27 gol buldu.

Sezon başında Dinamo Batum'dan transfer edilen 22 yaşındaki Gürcü kanat oyuncusu Khvicha Kvaratskhelia da 29 maçta 12 gol ve 12 asist üreterek dikkatleri üzerine çekti.

İtalya ekibinde daha önce Fenerbahçe forması giyen Güney Koreli stoper Kim Min-jae ve Kuzey Makedonyalı orta saha oyuncusu Eljif Elmas görev yapıyor.

Defanstaki performansıyla beğeni toplayan Kim Min-jae, bu sezon Serie A'da 32 maça çıktı ve 2 gol, 2 asistlik katkı sağladı.

Eljif Elmas ise büyük çoğunluğu sonradan oyuna girdiği 32 maçta 6 gol ve 3 asistle mücadele etti.

Yorumlar (0)