Güreşçi Buse Tosun Çavuşoğlu gümüş madalya kazandı

Avrupa şampiyonasında Romen Aleksandra Nicoleta Angel'e yenilen Buse Tosun Çavuşoğlu, gümüş madalyanın sahibi oldu.

SPOR 22.04.2023, 12:33
Güreşçi Buse Tosun Çavuşoğlu gümüş madalya kazandı

Hırvatistan’ın başkenti Zagreb'de devam eden 2023 Büyükler Avrupa Güreş Şampiyonası'nın kadın maçlarının son gününde 72 kiloda mindere çıkan Buse Tosun Çavuşoğlu, final maçında Romen Aleksandra Nicoleta Angel ile karşılaştı. Son salisede rakibine 1 puan veren Çavuşoğlu, (4-4) puan avantajı ile kaybederek gümüş madalyada kaldı.

DHA'nın haberine göre, 72 kiloda mücadele eden milli güreşçi Buse Tosun Çavuşoğlu, çeyrek finalde Avrupa şampiyonu İsrailli İlena Kratysh'i (6-0) öndeyken tuşla yenerek yarı finale yükseldi. Çavuşoğlu, bu turda ise İtalyan Dalma Caneva'yı (10-0) teknik üstünlükle yenerek adını finale yazdıran isim oldu.

Buse Tosun Çavuşoğlu, finalde altın madalya için Romen Aleksandra Nicoleta Angel ile karşılaştı. 2022 Avrupa şampiyonasında gümüş madalya kazanan Çavuşoğlu, maça kontrollü başladı ve rakibine ilk ihtarı verdirerek (1-0) öne geçti.

İkinci devreye Angel, hızlı başladı (2-1) öne geçti. Kenar yönetimi bu puana itiraz etti. İtiraz kabul edilmeyince Buse Tosun Çavuşoğlu, (3-1) geriye düştü.

Maçın bitimine 1 dakika kala Çavuşoğlu, skoru (3-2) yaptı. Son 35 saniyede rakibini bastırarak (4-3) öne geçen Buse Tosun Çavuşoğlu, maçın son iki salisesinde 1 puan verince maçı (4-4) son puan avantajıyla rakibine verdi.

Gümüş madalya kazanan Çavuşoğlu, Avrupa şampiyonalarında daha önce 2016, 2017 yıllarında bronz, 2022’de ise gümüş madalyanın sahibi olmuştu.

Yorumlar (0)