Göztepe ligde kaldı, Bursaspor ve Erzurumspor küme düştü

Spor Toto Süper Lig'in son haftasında Göztepe sahasında MKE Anaragücü'nü 2-1 mağlup ederek 38 puanla ligde kaldı. Bu sonucun ardından Akhisar'dan sonra küme düşen diğer takımlar Bursaspor ve Erzurumspor oldu.

SPOR 26.05.2019, 21:19
Göztepe ligde kaldı, Bursaspor ve Erzurumspor küme düştü

Spor Toto Süper Lig'in son haftasında oynanan maçların ardından Bursaspor ve Erzurumspor küme düşen iki takım oldu. Göztepe ise ligde kalmayı başardı. Süper Lig'den ilk takım Akhisarspor olmuştu.

Spor Toto Süper Lig 34. hafta maçında Göztepe evinde MKE Ankaragücü ile karşı karşıya geldi. İzmir ekibi, Bornova stadında konuk ettiği MKE Ankaragücü'nü 2-1 mağlup ederek küme düşmeme mücadelesi veren rakiplerinin arasından sıyrılarak süper ligde kaldı.

Bursaspor ve BB Erzurumspor ile kümede kalma mücadelesi ve İzmir ekibi, son derece kritik bir mücadeleye çıktı. Kazanması halinde ligde kalacak olan Göztepe 14. dakikada Alpaslan Öztürk ile öne geçti. 

Konuk Ankaragücü 74'te Michal Pazdan ile beraberliği yakalarken, diğer maçların skorlarıyla birlikte Göztepe 1-1'lik skorla lige veda edecekti. Ancak 81. dakikada Cebrail Karayel ceza sahası içinde topa elle müdahalede bulununca hakem Cüneyt Çakır VAR yardımıyla penaltı noktasını gösterdi. Topun başına geçen Deniz Kadah, geçen hafta yaptığı hatayı yapmadı ve beyaz noktadan bulduğu golle tribünleri büyük bir sevince boğdu: 2-1. 

Kalan bölümde başka gol sesi çıkmadı ve karşılaşmayı 2-1 kazanan Göztepe, diğer maçların sonuçlarına bakmaksızın Spor Toto Süper Lig'de kalmayı başardı.

Alınan sonuçların ardından Bursaspor ve Erzurumspor, Süper Lig'den düşen takımlar oldu. 

Yorumlar (0)