Gazete Kritik Spor Fenerbahçe Alanyasapor'u 3-0 yendi: Mert Hakan Yandaş 568 gün sonra Fenerbahçe forması giydi

Fenerbahçe Alanyasapor'u 3-0 yendi: Mert Hakan Yandaş 568 gün sonra Fenerbahçe forması giydi

Fenerbahçe’nin Alanyaspor’u 3-0 mağlup ettiği karşılaşmanın 77. dakikasında oyuna giren Mert Hakan Yandaş, 28 Mart 2025’ten bu yana ilk kez bir Süper Lig maçında sahaya çıktı. Tecrübeli futbolcunun 1 yıl, 6 ay ve 19 gün süren lig hasreti sona erdi.

Fenerbahçe Alanyasapor'u 3-0 yendi: Mert Hakan Yandaş 568 gün sonra Fenerbahçe forması giydi

Fenerbahçe’de Mert Hakan Yandaş’ın Süper Lig hasreti sona erdi. Sarı-lacivertli futbolcu, takımının Alanyaspor’u 3-0 mağlup ettiği karşılaşmada oyuna dahil olarak tam 568 gün sonra yeniden bir lig maçında Fenerbahçe formasını giydi.

Chobani Stadı’nda oynanan Süper Lig’in 8. hafta karşılaşmasına yedek kulübesinde başlayan Mert Hakan Yandaş, teknik heyetin kararıyla 77. dakikada sahaya çıktı. İrfan Can Kahveci’nin yerine oyuna dahil olan deneyimli orta saha oyuncusu, karşılaşmanın son bölümünde görev yaptı.

Mert Hakan Yandaş’ın sahaya çıkması, tribünlerdeki Fenerbahçe taraftarlarından da alkış aldı. Uzun süredir Süper Lig’de forma giyemeyen futbolcunun yeniden yeşil sahalara dönmesi, karşılaşmanın dikkat çeken gelişmelerinden biri oldu.

568 günlük hasret Alanyaspor maçında bitti

Mert Hakan Yandaş, Alanyaspor karşılaşmasından önce son Süper Lig maçına 28 Mart 2025 tarihinde çıkmıştı. Fenerbahçe’nin deplasmanda Bodrum FK’yi 4-2 mağlup ettiği mücadelede 82. dakikada yine İrfan Can Kahveci’nin yerine oyuna giren futbolcu, bu karşılaşmanın ardından uzun süre ligde görev alamadı.

28 Mart 2025 ile 17 Ekim 2026 tarihleri arasında tam 568 gün bulunuyor. Başka bir ifadeyle Mert Hakan Yandaş, 1 yıl, 6 ay ve 19 günün ardından yeniden Süper Lig’de Fenerbahçe formasına kavuştu.

Tecrübeli futbolcu bu süre içerisinde bazı karşılaşmalarda maç kadrosunda ve yedek kulübesinde yer almasına rağmen ligde forma şansı bulamamıştı. Alanyaspor karşılaşmasının 77. dakikasında gelen oyuncu değişikliğiyle birlikte Mert Hakan’ın uzun bekleyişi resmen sona erdi.

Fenerbahçe sahasında üç golle kazandı

Mert Hakan Yandaş’ın geri döndüğü karşılaşmada Fenerbahçe, Alanyaspor karşısında etkili bir oyun ortaya koydu. Sarı-lacivertli takımın ilk golünü 40. dakikada Romelu Lukaku kaydetti. Ev sahibi ekip, ilk yarıyı 1-0 önde tamamladı.

İkinci yarıda hücumdaki etkinliğini sürdüren Fenerbahçe, 71. dakikada Kerem Aktürkoğlu’nun golüyle farkı ikiye çıkardı. Karşılaşmanın 77. dakikasında Mert Hakan Yandaş oyuna girerken, maçın sonucunu belirleyen gol 87. dakikada Vedat Muriqi’den geldi. Fenerbahçe böylece sahadan 3-0’lık galibiyetle ayrıldı.

Mücadelenin ilk yarısında Mason Greenwood bir penaltı vuruşundan yararlanamazken, İrfan Can Kahveci’nin iki golü ise video yardımcı hakem incelemelerinin ardından geçerli sayılmadı. Buna rağmen rakibi karşısında üstünlüğünü koruyan sarı-lacivertliler, üç puanı üç golle aldı.

Mert Hakan yeniden forma rekabetinde

Uzun aradan sonra Süper Lig’e dönen Mert Hakan Yandaş’ın bundan sonraki haftalarda alacağı süre merak konusu oldu. Orta sahadaki forma rekabetine yeniden katılan tecrübeli oyuncu, teknik heyetin görev vermesi halinde takımına katkı sağlamaya çalışacak.

Alanyaspor karşılaşması, Fenerbahçe’nin aldığı farklı galibiyet kadar Mert Hakan Yandaş’ın dönüşüyle de öne çıktı. Sarı-lacivertli futbolcu için 28 Mart 2025’te başlayan Süper Lig hasreti, 17 Ekim 2026 tarihinde sona erdi.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız