CHP'den Kadın Milli Voleybol Takımımıza Devlet Üstün Hizmet Madalyası verilmesi için kanun teklifi!

Kırklareli Milletvekili Fahri Özkan, Milli Kadın Voleybol Takımı'nın Cumhuriyetimizin 100. yılına denk gelen büyük başarıları ve uluslararası arenada elde ettiği zaferler için Devlet Üstün Hizmet Madalyası verilmesini teklif eden bir kanun teklifini Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne sundu.

SPOR 17.10.2023, 12:27 17.10.2023, 12:31
CHP'den Kadın Milli Voleybol Takımımıza Devlet Üstün Hizmet Madalyası verilmesi için kanun teklifi!

İşte o kanun teklifi:

 Milli Kadın Voleybol Takımı, Cumhuriyetimizin 100. yılına denk gelen bu büyük başarılarıyla ülkemizi gururlandırmış ve uluslararası arenada başarıyı simgelemiştir. Bu başarı, sporun sadece fiziksel bir aktivite olmanın ötesinde bir ulusun birliğini ve gücünü temsil edebileceğini göstermiştir. Takım üyeleri, özverili çalışmaları, azimleri ve birlikte çalışma yetenekleriyle mükemmel bir örnek teşkil etmektedirler. Bu nedenle, Milli Kadın Voleybol Takımı üyelerine Devlet Üstün Hizmet Madalyası verilmesi büyük bir anlam taşımaktadır. Uluslararası şampiyonalarda başarı elde eden tüm milli sporcular, ülkemizi en iyi şekilde temsil etmiş ve başarılarıyla gururlandırmışlardır. Devlet Üstün Hizmet Madalyası, bu başarıların takdir edilmesi ve uluslararası arenada elde edilen zaferlerin vurgulanması için uygun bir yoldur. Bu kanun teklifi, bu sporculara layık görülen bir ödülün yasal altyapısını oluşturacaktır.

 

MADDE GEREKÇELERİ

MADDE 1- Sporcuların özverili çalışmaları, azimleri ve uluslararası düzeyde elde ettikleri başarılar, Türk milletinin birliğini ve gücünü yansıtmaktadır. Bu düzenleme, bu sporcuların büyük başarılarını ödüllendirmek ve takdir etmek için uygun bir yol öngörmektedir.

MADDE 2- Yürürlük maddesidir.

MADDE 3- Yürütme maddesidir.

 

 

MADALYA VE NİŞANLAR KANUNUNDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA İLİŞKİN KANUN TEKLİFİ

 

MADDE 1- 24/10/1983 tarihli ve 2933 sayılı Madalya ve Nişanlar Kanununun 2 nci maddesinin birinci fıkrasının (c) bendinde yer alan “vatandaşlarına” ibaresinden sonra gelmek üzere “ve müsabakaların yapıldığı dönem itibariyle Uluslararası Olimpiyat Komitesi tarafından olimpik, paralimpik ve defolimpik spor dalları içinde kabul edilmiş spor dallarının büyükler kategorisinde; olimpiyat oyunlarında, Dünya veya Avrupa şampiyonalarında ferdi ya da takım sporlarında takım halinde birinci olan sporculara” ibaresi eklenmiştir.

MADDE 2- Bu Kanun yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 3- Bu Kanun hükümlerini Cumhurbaşkanı yürütür.

Yorumlar (0)