Gazete Kritik Son Dakika CHP lideri Özgür Özel:Erdoğan’ın gönlüne göre çözecek hiçbir işin içinde olmam

CHP lideri Özgür Özel:Erdoğan’ın gönlüne göre çözecek hiçbir işin içinde olmam

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Halk TV'de İsmail Küçükkaya'nın gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş ile dün yaptığı görüşmeye değinen Özel, "Anayasa Mahkemesi ile ilgili tartışmaları konuştuk, iç tüzükle ilgili meseleleri konuştuk, Meclis'in yapması gereken  bazı işlerde ortaklaşabileceğimizi konuştuk" dedi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Halk TV'de İsmail Küçükkaya'nın gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş ile dün yaptığı görüşmeye değinen Özel, "Anayasa Mahkemesi ile ilgili tartışmaları konuştuk, iç tüzükle ilgili meseleleri konuştuk, Meclis'in yapması gereken  bazı işlerde ortaklaşabileceğimizi konuştuk" dedi.

AYM ile Yargıtay arasındaki krize ilişkin değerlendirmelerde bulunan Özel, "Ben Adalet ve Kalkınma Partisi ile AYM’yi güçsüzleştirecek ve bu yargı krizini Erdoğan’ın gönlüne göre çözecek hiçbir işin içinde olmam. Ama örneğin infaz düzenlemesi ile bu tip katillerin böyle kolayca dışarı çıkmasına engel olacak şeylere de olumlu katkı sağlarız" diye konuştu.

Özel, şöyle devam etti: "Anayasa Mahkemesi ile ilgili madde Cumhurbaşkanı'nın gözünde yok, o sayfayı yırttı attı. Eğer sen yırtıp atarsan, TBMM ile ilgili 80. maddeyi de yarın yırtıp atmayacağının bir garantisi yok."(Bİrgün)

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *