Ünlü sanatçı Mehmet Aslantuğ TİP'den milletvekili adayı oldu

Sanatçı Mehmet Aslantuğ ile Ege'de mücadeleleri ile öne çıkan Mehmet Kani ve Anıl Denizci TİP'ten aday olarak açıklandı.

SİYASET 29.03.2023, 19:45
Ünlü sanatçı Mehmet Aslantuğ TİP'den milletvekili adayı oldu

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlar ile partisinin 3 milletvekili adayını kamuoyuna duyurdu.

Baş, Twitter hesabından yaptığı ilk paylaşımda, "Ege’nin hem üretici hem de mücadeleci köylülerinden sevgili Mehmet Kani ve belediye emekçilerinin örgütlenmesine çok katkı koymuş İBB İGDAŞ işçisi sevgili Anıl Denizci milletvekili adaylığını üstlendiler. Kendilerine tüm kalbimle teşekkür ediyorum. Emekçiler Meclis'e" ifadelerini kullandı. Görsellerde Mehmet Kani ve Ali Denizci'nin fotoğrafları da yer alırken, "TİPSenin" etiketi de yer aldı.


SANATÇI MEHMET ASLANTUĞ'DA ADAY

TİP Genel Başkanı Baş, daha sonraki paylaşımında ise oyuncu Mehmet Aslantuğ'un da TİP'ten milletvekili adayı olacağını belirtti. Baş, paylaşımında, Onu sadece unutulmayan rolleriyle değil, planlı bir provokasyona maruz bırakılan Ahmet Kaya’yı cesurca savunmasıyla da hep şükranla hatırlıyoruz. Milletvekilliği adaylık teklifimizi kabul ederek bize güç veren sevgili Mehmet Aslantuğ’a yürekten teşekkür ediyorum. TİPSenin Kaptan" ifadelerine yer verdi.


MİLLETVEKİLLİĞİ İÇİN BİN 397 BAŞVURU

Milletvekili adaylığı için TİP'e bin 397 başvuru yapılırken, adaylar arasında Çorlu Tren Katliamı'nda 9 yaşındaki oğlunu kaybeden Mısra Öz ile haber takibi esnasında öldürülen Metin Göktepe’nin ablası Meryem Göktepe de yer almıştı.(ilerihaber)

Yorumlar (0)