THK:Ülkemize baharı getirecek olan, Türkiye’nin emekçileri, ilericileri ve yurtseverleridir

TKH MK Üyesi Kurtuluş Kılçer ile yerel seçimler üzerine: Ülkemize baharı getirecek olan, Türkiye’nin emekçileri, ilericileri ve yurtseverleridir

SİYASET 10.04.2024, 13:13
THK:Ülkemize baharı getirecek olan, Türkiye’nin emekçileri, ilericileri ve yurtseverleridir

Türkiye Komünist Hareketi (TKH) Merkez Komite üyesi Kurtuluş Kılçer, seçim sonuçlarını, Türkiye’de düzen siyasetini ve sosyalist solun durumunu 08.04.2024 tarihinde Yurtsever Haber Portalı’na değerlendirdi.

Kılçer yaptığı değerlendirmede “22 yıldır iktidarda bulunan AKP’nin ilk kez ikinci parti olması politik olarak görmezden gelinemez. Ancak ortadaki tablonun bir CHP başarısı olarak yorumlanması, ülkenin içinde bulunduğu duruma dair gerçek dışı bir analiz olur. Ortada bulunan tepki ile bu tepkinin sandıkta CHP’de buluşması iki ayrı olgu olarak değerlendirilmeli.”  İfadelerini kullandı.

“Ülkemize baharı getirecek ve bu ülkenin devrimini yapacak olan da Türkiye’nin emekçileri, ilericileri ve yurtseverleri, milyonlarca insanıdır. Bakınız, bundan da hiç şüphemiz bulunmuyor. Bugün değil ama yarın mutlaka.” diyen Kılçer sosyalist solun durumuna ilişkin ise şunları kaydetti:

“Bu tabloda sola dönük bir seçim değerlendirmesi yaptığımızda ne yazık ki toplumsal tepkinin devrimci bir kanala ya da daha genel olarak sol bir havuza akıtılabildiğini söylemek zor. Bu seçimde sosyalist solun parçalı yapısını ve görece zayıflığını aşmanın yolu toplumun karşısına devrimci bir güç birliği ile çıkılmasıyla mümkündü. Ancak başarılamadı, hatta rekabetçi/dükkancı bir görüntüden çıkılamadı. Ancak bundan daha çok daha önemli gördüğümüz nokta şurasıdır: Türkiye sosyalist hareketi, düzen muhalefetinin gölgesinden çıkamıyor ve yörüngesinde siyaset yapmaya çalışıyor. CHP’nin arka bahçesinde oynayan bir siyaset tarzı ile karşı karşıya değil miyiz?”

Kılçer TKH’nin seçimlere ilişkin tavrına yönelik ise şu değerlendirmelerde bulundu:

“Popüler adaylarımız da yoktu, olgular yerine algılarla siyaset de yapmadık. Bu açıdan TKH hem kendi olanaklarını bilen hem de önündeki yolu bilinçli ve sağlam adımlarla ören bir parti olarak yoluna devam ediyor. Bu arada bizim aldığımız oylar, Türkiye devrimi açısından çok küçük. Ama ülkenin yeni bir komünist partisini kurmak, yeni bir devrimci damarı örgütlemek açısından anlamlı ve çok önemli.”

Yorumlar (0)