Onur Saatlı, CHP'den Çeşme Belediye başkanlığı adaylığını açıklayacak

“Çeşme ancak doğru yatırım ve planlama ile aydınlık bir geleceğe ulaşabilir” diyen Onur Saatlı, Çeşme Belediye Başkanlığı için CHP’den aday adaylığını açıkladı.

SİYASET 27.11.2023, 15:13
Onur Saatlı, CHP'den Çeşme Belediye başkanlığı adaylığını açıklayacak

“Çeşme, benim için sadece bir kent değil; benliğimin, kimliğimin ayrılmaz bir parçası’’ ifadesini kullanan Saatlı, ‘‘İşte bu yüzden Çeşme’yi daha güçlü bir şekilde geleceğe taşımak benim için bir görev olmanın ötesinde, bir yaşam amacıdır. Bu amacı hayata geçirmenin en etkin yolu da, bu kentin geleceğini düşünen tüm paydaşlarla omuz omuza bu kentin yönetimi için sorumluluk almaktır” dedi.

Sorunların çözümü doğru yatırım ve planlamada

Saatlı, son yıllarda yaşanan hızlı değişimin Çeşme’de yol açtığı sıkıntılara dikkat çekerken, tüm sorunların doğru yatırım ve planlamayla çözülebileceğini belirtti: “Benim amacım Çeşme’ye sahip çıkarak, ayakları yere basan bir vizyon ve planlama ile onu geleceğe taşımaktır. Bu vizyonun içinde Çeşme’yi güçlendirmek, krizlere daha dayanıklı, turizmini sürdürülebilir, altyapısını dirençli hale getirmek, sosyal imkanlarını geliştirmek, çocukların mutlu, yetişkinlerin huzurlu olacağı gerçek bir yaşam vahası olmasını sağlamak var.”

Siyasetin içine doğan, 18 yaşından beri CHP üyesi olan Saatlı, siyaseti hiçbir zaman gelir kapısı olarak görmediğine, profesyonel iş hayatını siyasetten hep ayrı tuttuğuna vurgu yaparak “Bugün Çeşme için sorumluluk almamın nedeni asla kendi ikbalim değil, ait olduğum bu toprağa borçlu hissetmem, çocuklarımıza güzel bir Çeşme bırakmak istememdir” dedi.

Çeşme’nin geleceğinde halk odaklı kalkınma olmalı

Saatlı, büyükşehirlerde rantı azalan iktidar yanlısı müteahhitlerin Çeşme’ye hücumuna karşılık, tüm enerjiyi Çeşme’yi doğru şekilde kalkındırmaya vermek gerektiğini söyledi: “Çeşme’nin geleceğinde rant merkezi haline gelen rezidanslar, yüksek katlı konutlar değil, dokusunu koruyarak büyümek ve gelişmek olmalıdır, halk odaklı kalkınma anlayışı olmalıdır.”

Turizmci bir aileden gelen Saatlı’ya göre, Çeşme’nin sürdürülebilir turizm ve tarım vizyonuna, kaliteli büyümeye ihtiyacı var. Çeşme’nin turistik potansiyelini koruyarak ekonomik kalkınmasını sağlama sözü veren Saatlı, sözlerini şöyle sürdürdü: “Şimdi Çeşme için çıtayı yükseltme zamanı! Çevreye saygılı projeleri teşvik edeceğiz. Yerel kültürü ve gelenekleri turizmin bir parçası haline getirerek, ziyaretçilere Türkiye'nin ve Çeşme’nin zengin kültürel mirasını sunacağız. Sadece bugünü değil, yarını da düşünerek hareket edeceğiz. Hep birlikte Çeşme için yeni bir başlangıç yapacağız. Bu ilçenin güzelliklerine sahip çıkarak, daha iyi bir geleceği birlikte inşa edeceğiz.”

Onur Saatlı Kimdir?

Onur Saatlı, 1982 yılında Çeşme’de doğdu. İlk, Orta ve Lise eğitimini Çeşme’de tamamlamasının ardından, 2003 yılında Ömer Halisdemir Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Ekonomi Bölümü’nden mezun oldu. Mezuniyet-Bitirme Tezini “Turizmin Türkiye Ekonomisi’ndeki Yeri ve Ege Bölgesi Turizmi” konusunda verdi. 2005 yılından 2021 yılına dek Türkiye İş Bankası A.Ş. ‘de Yönetici olarak çalıştı. Türkiye İş Bankası Anonim Şirketi’ndeki görevi esnasında, 2010 yılından itibaren dört dönem Banka-Finans ve Sigorta İşçileri Sendikası’nda (BASİSEN) Sendika Temsilcisi ve Genel Kurul Delegesi seçilerek sendikal mücadelenin içinde yer aldı. Turizm alanında faaliyet gösteren aile şirketlerine daha fazla vakit ayırabilmek adına 2021 yılında Türkiye İş Bankası A.Ş.’deki görevinden ayrılarak, şirketlerin idaresinde görev almaya başlamıştır. Saatlı, evli ve bir çocuk babasıdır.

Yorumlar (0)