Ömer Faruk Gergerlioğlu:"15 Temmuz’un mimarı dedikleri emir ile el sıkıştılar!"

Hakların Demokratik Partisi (HDP) Kocaeli Milletvekili Dr. Ömer Faruk Gergerlioğlu TBMM Genel Kurulda Ak Parti’li ve MHP’li vekillere Sordu: “Hangi sözünüze inanalım!”

SİYASET 24.11.2022, 20:06
Ömer Faruk Gergerlioğlu:"15 Temmuz’un mimarı dedikleri emir ile el sıkıştılar!"

İşte HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun o açıklamaları:

Ak Parti-MHP Cumhur Zulüm İttifakının hangi sözüne inanacaksınız, güveneceksiniz diye kamuoyuna soruyorum. Alacağım cevap sanırım "Hiçbir sözüne güvenemeyiz." şeklinde olacak. Neden? Çünkü bu ittifakın yıllardır birtakım büyük iddiaları vardı; işte, fotoğrafları yansıdı, Sisi'yle olan fotoğrafları dolayısıyla söylüyorum. "Sisi'yi destekleyen muhalefettir." "Muhalefete oy veren Sisi'yi desteklemiştir!" "Darbecidir!" şudur budur laflarını edenler Sisi'yle el sıkışıverdiler. "Hangi görüntüye inanacağız?" diye soruyoruz. Fakat sadece Sisi meselesi değil ki her zaman çark ettiler.

15 Temmuz’un mimarı dedikleri emir ile el sıkıştılar!


Bakın, size fotoğrafları göstereyim. Birleşik Arap Emiri için ne dediler? "15 Temmuz’un mimarı." dediler; etmedikleri küfür, hakaret kalmadı, en sonunda gidip el sıkıştılar.

İslami kamuoyu Ak Parti-MHP Cumhur Zulüm İttifakı tarafından kandırıldıklarını çok iyi görsünler!

İsrail hakkında demediklerini bırakmadılar, İsrail Cumhurbaşkanıyla fotoğraflarını çektirdiler. Bakın, ben zamanında da Gazze katliamı olduğunda İsrail'i sert bir şekilde eleştirmiştim. O zaman da Sayın Erdoğan "one minute" falan demişti. Ama biz onun ruhunu biliyoruz, tek bir fiil işlememişti, iktisadi anlaşmalar en sonuna kadar devam etmişti. Kendi seçmeninin gazını almak için "one minute"la yıllarca idare etti, ondan sonra geldi, Herzog'la el sıkıştı. Bu fotoğrafı İslami kamuoyu çok iyi görsün. İslami kamuoyu Ak Parti-MHP Cumhur Zulüm İttifakı tarafından kandırıldıklarının çok iyi görsünler!

"Cemal Kaşıkçı cinayeti Korkunç bir cinayet!" diyen kimdi Ak Parti'li vekiller? Niye susuyorsunuz?

 

Ama başka fotoğraflar da var, bitmedi. Cemal Kaşıkçı cinayeti için demediğini bırakmayan bir Cumhurbaşkanı vardı; ne ağır laflar etti değil mi? Ardından, görüntü burada işte, Muhammed bin Selman'la el sıkışma görüntüsü. Nedir? Para için dosya gönderiliverdi. "Korkunç bir cinayet!" diyen kimdi Ak Parti'li vekiller? Sizdiniz. Şu fotoğrafa niye bir şey demiyorsunuz? Niye susuyorsunuz?

Başınızı eğmeyin, iyi bakın.

 

En son tüm dünyanın konuştuğu fotoğraf, Sisi'yle el sıkışıyor. "Darbeci" dediğiniz, bu vesileyle tüm muhalefete hakaret ettiğiniz, Sisi'yle el sıkışma fotoğrafına iyi bakın. Başınızı eğmeyin, iyi bakın. Hiçbir şey diyemediğinizi çok iyi biliyorum.


 

Bir Anadolu atasözü vardır: "Büyük lokma ye ama büyük söz söyleme."

 

Ya, bakın, size bir şey söyleyeyim. Bir Anadolu atasözü vardır: "Büyük lokma ye ama büyük söz söyleme." Sen kalkıp gerçekleri söyleyenlere bir sürü hakaret ettin. Mısır'daki İhvan'ın iktidarını ve sonrasında yaşananları yakından takip etmiş bir insanım ben. İktidarın yanlışları yüzünden orada halkın nasıl kırıldığını da çok iyi bilirim. Bakın, bunu da çok iyi bilen insanımdır. En sonunda, kendi yanlışıyla beraber muhalefeti Sisi gibi göstererek bir sürü cinayete imza attı Sayın Erdoğan. Hangi sözüne güveneceğiz diye sormak isterim.

Ya, biz sizin hangi sözünüze inanacağız hakikaten?

 

Bir senaryo çıkmış piyasaya İstiklal patlamasıyla ilgili. Suikastçıyla ilgili bugün ne çıktı, biliyor musunuz? "Suikastçının 3 kardeşi IŞİD saflarında çarpışırken ölmüş, 1 kardeşi de ÖSO komutanı." Böyle bir senaryo uydurmaya çalışıyorsunuz. Ya, biz sizin hangi sözünüze inanacağız hakikaten? Yarın öbür gün bu konuda da çark edip "Affedersiniz ya, ÖSO'nun, IŞİD'in elemanıymış." demeyeceğinizi nereden bilelim?

"Esed"den "Esad"a dönüş Cumhur Zulüm İttifakının marifeti oldu.

 

Siz daha dün "Esad" diyordunuz değil mi? Eşiyle beraber gidip böyle mutlu pozlar veriyordunuz, ondan sonra "Esad" diyeni vatan haini ilan ediyordunuz ya. Olacak iş mi? Şimdi Sayın Bahçeli de konuşmasında Esad'a döndü, Sayın Erdoğan da döndü "Esed"den "Esad"a dönüş Cumhur Zulüm İttifakının marifeti oldu.

İktidarınızda polisler normal popülasyona göre 4 kat fazla intihar ediyor!

 

Polis yasasıyla ilgili öncesinde de söyledim. Amirleri tarafından en vahim bir şekilde mobbinge uğrayan bir kesim polisler ve şu anda normal popülasyona göre 4 kat fazla intihar ediyorlar. Bakın, bir polisin intihar mektubunda neler yazıyor, diyor ki: "Yaşadığım süreçte kullanılan ağır cümleleri daha fazla kaldıramayacağım ve yutamadığım için böyle bir karar aldım. Bu intihar kararıma sebep olan konuyu detaylarıyla ulaşması gereken kardeşlerime ulaştırdım, onlar gerekli yerlere iletecektir ama Y.A. ve M. Başkomisere hakkımı helal etmiyorum, ahirette onlarla hesaplaşacağız." Kandıra'da intihar etmişti bu polis.

Korucularınızın marifetleri bunlar!

 

Son olarak yine, güvenlik görevlilerinin, korucuların neler yaptığını göstereyim. Şu fotoğraf ne biliyor musunuz? Mardin Derik'te Korucu Mehmet Akdağ ve yakınları bu kişiyi ağır bir şekilde darbettiler ve gözünü kaybetti. Bakın, şu fotoğrafta da yine nasıl bir darp olduğu... Korucularınızın marifetleri bunlar maalesef.

Yorumlar (0)