NAZLIAKA, ADALET PARTİSİ’NDEN ÜST DÜZEY YÖNETİCİLERE ve AKP’DEN İSTİFA EDENLERE CHP ROZETİ TAKTI

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka, YaşamHak otobüsü ile Erzincan’a gitti. Nazlıaka, Erzincan’ın Çağlayan Beldesi’nde gerçekleşen üye katılım törenine katıldı. Adalet Partisi’nden üst düzey yöneticiler ve AKP’den istifa edenler CHP ailesine katıldı. Yeni üyelerin rozetlerini Nazlıaka taktı.

SİYASET 27.08.2022, 10:27
NAZLIAKA, ADALET PARTİSİ’NDEN ÜST DÜZEY YÖNETİCİLERE ve AKP’DEN İSTİFA EDENLERE CHP ROZETİ TAKTI

Törene; Kadın Kolları MYK Üyesi Fevziye Pehlivan, Erzincan İl Başkanı Ayhan Doğan, Erzincan İl Kadın Kolu Başkanı Hülya Yüceer, Tunceli İl Kadın Kolu Başkanı Handan Kahraman Şanlı, Erzurum İl Kadın Kolu Başkanı Gizem Yıldırım, Çağlayan Belde Belediye Başkanı Haydar Şahin, Mollaköy Belde Belediye Başkanı Gökhan Eren, Altınbaşak Belde Belediye Başkanı Haydar Polat katıldı. Törende CHP’ye Adalet Partisi’nden ve AKP’den katılımlar oldu. 

Nazlıaka, Adalet Partisi MYK Üyesi Erol Akar’a, Adalet Partisi Otlukbeli İlçe Başkanı Yaşar Gül’e, Adalet Partisi Çayeli İlçe Başkanı Muhammet Çay’a ve Adalet Partisi Kadın Kolları’ndan istifa ederek CHP ailesine katılan yeni üyelere rozetlerini taktı. Nazlıaka, törende AKP’den istifa ederek CHP’ye üye olan yaklaşık 50 kişiye de rozetlerini takarak “Partimize hoş geldiniz” dedi. 

YENİDEN CUMHURİYETİMİZİ KURUCU AYARLARINA TAŞIYACAĞIZ

Törende konuşan Nazlıaka, şunları söyledi: “Türkiye Cumhuriyeti’ni nasıl kadın erkek bir arada kurtuluş mücadelesi vererek kurduysak, ilk seçimlerde de yine kadın erkek birlikte mücadele ederek Cumhuriyetimizi kurucu ayarlarına döndüreceğiz” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Aynı gemideyiz. Bu gemi su alır batarsa hep beraber boğuluruz” sözlerine de şu yanıt verdi: “Hepimiz batarız hepimiz aynı gemideyiz diyor. Sorarım size hepimiz aynı gemide miyiz? Bizim bindiğimiz gemide beşli çeteler yok, beş maaş, 10 maaş alan danışmanlar yok, gençlerimizin geleceğini çalanlar, haksızca onları mülakatlarda eleyenler ya da soruları çalıp dağıtanlar yok, yolsuzluk yapanlar yok. Onun gemisi Titanik, ilk seçimlerde batacak. Bizim gemimiz ise güvenli sularda yüzüyor. Hepimizin bir ve beraber olduğu bir Türkiye’yi hep birlikte kucaklayacağız, aydınlık yarınları sizlerle beraber kuracağız.”

GELİR DAĞILIMINI ADALETLİ HALE GETİRECEĞİZ

Adaletsiz bir düzende yaşadığımızın altını çizen Nazlıaka, sözlerini şöyle tamamladı: 

“AKP iktidarı öyle bir düzen kurdu ki zengin daha zengin yoksul daha yoksul hale geliyor. Türkiye’nin en yüksel gelire sahip yüzde 1’lik kesimi toplam servetin yüzde 42.7’sini alıyor. Oysaki gelir dağılımın dengeli olduğu, herkesin tok ve güvende yaşadığı bir Türkiye mümkün. Bizim yol haritamız çok net, ilk seçimlerde iktidara gelip hızla eşitlikçi ve adil politikalarımızı uygulamaya başlayacağız, projelerimizi hayata geçireceğiz. Aile Destekleri Sigortası ile asgari ücret ve altında geliri olan ya da hiç geliri olmayan tüm hanelere maddi destek sağlayacağız. Sosyal devlet olmanın gereğini yerine getireceğiz. Bu ödenek kadının banka hesabına yatacak.”

PARTİMİZ KÖKLÜ BİR ÇINAR GİBİ

Nazlıaka, CHP Erzincan İl Başkanlığı’nda Erzincan İl Kadın Kolu Başkanı Hülya Yüceer’in duvara çizdiği çınar ağacına el izini bıraktı. Nazlıaka, “Bizim partimiz her geçen gün daha da köklenen ve dallanıp budaklanan bir çınar. Bu ulu çınarın gölgesinden herkes faydalanabilir, bu ağaca herkes sığınabilir. Adeta yuva gibi hissettiren bu köklü çınar, ayrımcılık yapmaz. Kadın kolları başkanımıza bizi tarif eden bu ağacı çizdiği için çok teşekkür ederim ” dedi.

Yorumlar (0)