Muharrem İnce, Tunceli'den seslendi:Türkiye Özgür olacak, Munzur Özgür akacak

CHP'nin Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce, bugün ilk mitingi için Tunceli'ye geldi. Tunceli'de yoğun bir ilgi ile karşılaşan İnce sözlerine "Türkiye Özgür olacak, Munzur Özgür akacak" dedi.

SİYASET 17.06.2018, 13:21 17.06.2018, 13:21
Muharrem İnce, Tunceli'den seslendi:Türkiye Özgür olacak, Munzur Özgür akacak

CHP'nin Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce, bugün ilk mitingi için Tunceli'ye geldi. Tunceli'de yoğun bir ilgi ile karşılaşan İnce sözlerine "Türkiye Özgür olacak, Munzur Özgür akacak" dedi.

 

İşte CHP'nin Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce'nin Tunceli mitingi konuşmasından satır başları:

 

Anladım ki FETÖ'nün Türkiye'de giremedği tek il Tunceli. Neden olduğunu bir kez daha anladım. Ama burada KHK'larla işten atıyorlar. Moralinizi bozmayın. Kaldı kaç gün.. Türkiye özgür olacak, Munzur özgür akacak.

Ben ona diyorum ki 'bak geçim sıkıntısı var', 'milletin tenceresine et girmiyor', 'gel bunları konuşalım' diyorum, istediğin bir TV kanalında cesaretin ve bilgin varsa 'gel çık' diyorum. En az 10 yerde tekrarladım. Dün tenezzül etti cevap verdi. Dedi ki ben reyting kazanırmışım. Çocuklara reytingleri kontrol edin dedi. Erdoğan'ın reytingi benim 4'te 1'im. Hava durumu bile Erdoğan'dan fazla izlenmiş.

Siyaset uzun ince bir yol. Uzun kısmı bitti, şimdi ince kısmındayız.

Erdoğan, benim dörtte birim kadar izlenmişsin. Hava durumu bile senden fazla izlenmiş. Benimle televizyona çık bari biraz havan olsun.

Din eğitimini şöyle yapacağız. Türkiye'de muhafazakar kesim var. '2 saat din eğitimi yetmez' diyor. Onun istediklerini vereceğiz.  Bir başka vatandaşım da diyor ki ben zorunlu din eğitimi istemiyorum. Ona da vermeceğiz. Bu işin çözümü budur.

Onalrın yanında devletin gücü var, bizim yanımızda milletin gücü var. Yalnız Türkiye'de bir ilk sanırım. Seçilmeden millete hizmetim devam ediyor. Ben diyorum ki '48 saat içinde OHAL'i kaldıracağım diyorm, aklı başına geldi OHAL'i kaldıracağım diyor.

Türkiye'nin hali içler acısı. Danıştay üyesi benim aleyhimde tweet atıyor. Kaymakam milletvekili adayının mikrofununu tutuyor. At izi it izine karıştı. Devlet çöktü. Rahmetli Kamer ağabey (Kamer Genç) bunlara ne güzel haddini bildirirdi.
Onların yanında devletin gücü var, bizim yanımızda milletin gücü var. Yalnız Türkiye'de bir ilk sanırım. Seçilmeden millete hizmetim devam ediyor. Ben diyorum ki '48 saat içinde OHAL'i kaldıracağım diyorm, aklı başına geldi OHAL'i kaldıracağım diyor.

Erdoğan'ın benim karşıma çıkmasını ister misiniz? Reyting rekoru kırar mı? Dün evinin önünden seslendim Üsküdar'da. 
Ne yapacağız? Kamuda yükselmenin en adil koşullarını koyacağız. Öyle maddeler koyacağız ki kamuda yükselirken kimse senin inancına, etnisitene bakmayacak. Devletin böyle bir işi olmayacak. Sadece liyakata bakacağız.
Üniversite öğrencileri 2 yıl içinde tüm yurtları bitirip sizi FETÖ benzeri örgütlere teslim etmeyeceğiz. 81 milyonun cumhurbaşkanı olacağım.
Bankaları yeniden yapılandıracağız. 
En düşük emekli maaşı ile en yüksek emekli maaşı arasında 8-9 kat fark var. Bu olmaz. Finlandiya'da bu 2 kat. O düzeye indireceğiz.
Şu ana kadar vatandaş kemer sıktı. Benim cumhurbaşkanlığımda devlet kemer sıkacak. Parayı nereden bulacak diyor? Ee Saray'a, Suriyelilere para buldun. Yetmedi Marmaris'e yazlık saray yaptı. Asla orayı kullanmayacağım. Orayı engelli çocuklara vereceğim.
 

Yorumlar (0)