banner773

Kılıçdaroğlu:"İlk oyunu verecek olan sevgili evlatlarım; ben Aleviyim,samimi bir Müslümanım"

Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından 'Alevi' notunu düştüğü bir video açıklama yayınladı. Videoda Alevi olduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, gençlere "Alevi olmaz' diyen bu sisteme 'Doğru olan, dürüst olan, ahlaklı olan olur' diyecek misin? Bu ayrıştırıcı sistemi kökünden yıkmaya hazır mısın?" sorularını yöneltti.

SİYASET 19.04.2023, 22:19
Kılıçdaroğlu:"İlk oyunu verecek olan sevgili evlatlarım; ben Aleviyim,samimi bir Müslümanım"

Sosyal medya hesabı Twitter'dan 'Alevi' notuyla bir video açıklama yayınlayan Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, ilk kez oy verecek genç seçmenlere seslendi. Alevi olduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, gençlere "'Alevi olmaz' diyen bu sisteme, 'Doğru olan, dürüst olan, ahlaklı olan olur' diyecek misin?" sorusunu yöneltti.

İşte Kılıçdaroğlu'nun o konuşması:

Sevgili gençler. Bu seçimde ilk kez oy verecek sevgili gençler. Bu gece sizinle çok özel, çok hassas bir konuda konuşmamızın zamanı geldi, buna inanıyorum. Görüyor musunuz gençler, duyuyor musunuz? Türkiye'de başlamak üzere olan yeni hayatın sesleri bunlar. Dünyanın hemen kıyısında duyuyoruz. Ya sıkışıp kaldığımız bu eşiği aşarak dünyada hak ettiğimiz yere kavuşacağız, mutlu ve güçlü bir ülkenin onurlu birer yurttaşı olacağız ya da özlemle baktığımız o bizim dışımızdaki dünyayı sadece izlemekle yetineceğiz. 
İlk oyunu verecek olan sevgili evlatlarım, ben Aleviyim. Hak Muhammed Ali inancı ile yetişmiş samimi bir Müslüman'ım...

Allah'ın verdiği bir canım var, kul hakkı yemem. Harama el uzatmam. Atatürk'ün bize armağan ettiği bu güzel ülkede her şeyden uzak ve yoksul bir evde doğdum. Cumhuriyet'in bize verdiği fırsatlar sayesinde okudum, mesleğim oldu, ailemi kurdum. Kimliklerimiz bizi biz yapan varlığımızdır. Ve elbette onurla sahip çıkmamız gerekir, onları seçemeyiz. Onlarla doğarız, büyürüz ve yaşarız.
Sevgili genç arkadaşım, ülke olarak önümüzde bir eşik var ve bu eşiği hep birlikte aşabilmek için sana ihtiyacımız var. Unutma, tek bir oyla sen bu ülkeyi can yakan mezhep tartışmalarından, bataklığa dönüştürülen Orta Doğu'dan çekip çıkaracaksın, ait olduğu yere taşıyacaksın. 

Artık kimlikleri konuşmayacağız, başarıları konuşacağız. Artık ayrışmaları ve farklılıkları konuşmayacağız. Ortaklıklarımızı ve ortak hayallerimizi konuşacağız. Bu değişim seferimize katılacak mısın? Bu değişimde benimle birlikte duracak mısın? Alevi olmaz diyen bu sisteme, doğru olan, dürüst olan, ahlaklı olan olur, diyecek misin? 

Son bir el verecek misin? Bu ayrıştırıcı sistemi kökünden yıkmaya hazır mısın? Gelin gençler, gelin bu eşiği hep birlikte aşalım. Böylesine hayati bir eşikte tek bir oyu bile ziyan etmeyeceğinize inanıyorum. Ve size yürekten güveniyorum. Gözlerinizden öpüyorum.

Yorumlar (0)