Kılıçdaroğlu'ndan 4 dilde 'Kanal İstanbul' mesajı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Yatırımcıları tehdit ediyorlar. 'Geldiğimizde bilesiniz ki ödeme yapmayacağız, elinizden alacağız' diyorlar. Bankaları, projeye ilgi duyan ülkeleri tehdit ediyorlar. Söke söke sizden bu paraları uluslararası tahkim yoluyla alırlar" demişti. CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu 4 dilde mesaj yayınladı.

SİYASET 30.06.2021, 18:08 30.06.2021, 19:43
Kılıçdaroğlu'ndan 4 dilde 'Kanal İstanbul' mesajı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Erdoğan, halkımın parasında ve doğasında gözü olan herkese aynı şeyi söylüyorum, Türkiye’nin hazinesinden para alamayacaklar! O zaman Deutsche Bank ’a da söyleyeyim…" dedi.

Muhalefetin ve çevrecilerin tepki gösterdiği Kanal İstanbul projesinin ilk köprüsü için atılan temelde Erdoğan,  "Yatırımcıları tehdit ediyorlar. 'Geldiğimizde bilesiniz ki ödeme yapmayacağız, elinizden alacağız' diyorlar. Bankaları, projeye ilgi duyan ülkeleri tehdit ediyorlar. Söke söke sizden bu paraları uluslararası tahkim yoluyla alırlar" demişti.

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu 4 dilde Kanal İstanbul mesajı yayınladı. Kılıçdaroğlu, "Erdoğan, halkımın parasında ve doğasında gözü olan herkese aynı şeyi söylüyorum, Türkiye’nin hazinesinden para alamayacaklar! O zaman Deutsche Bank ’a da söyleyeyim…" dedi.

Kılıçdaroğlu'nun Almanca, İngilizce, Fransızca ve Arapça yayınladığı mesajda şu ifadeler yer aldı:

Ülkemin çıkarlarına ve dünya iklim politikasına aykırı olan Kanal İstanbul projesine fon sağlayan kurumlar Türkiye hazinesinden geri ödeme alamayacak. Projenin doğamıza vereceği herhangi bir tahribat için de tazminat aranacaktır.

İşte Kılıçdaroğlu'nun yayınladığı o mesajlar:

Yorumlar (0)