Kemal Kılıçdaroğlu'ndan Arınç'ın istifası hakkında ilk açıklama!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Merkezi’nde partinin Genel Başkanı Meral Akşener’i ziyaret etti. İki lider, ortak basın toplantısında Cumhurbaşkanlıkğı YİK Üyesi Bülent Arınç'ın istifasını yorumladı.

SİYASET 25.11.2020, 12:08 25.11.2020, 12:15
Kemal Kılıçdaroğlu'ndan Arınç'ın istifası hakkında ilk açıklama!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Merkezi’nde partinin Genel Başkanı Meral Akşener’i ziyaret etti. İki isim, ziyaretin ardından ortak basın toplantısı düzenledi.

CHP Lideri, Kılıçdaroğlu, Akşener ile belli aralıklarla bir araya gelip ülkenin sorunlarına dair görüş alış verişinde bulunacaklarını söyledi.

İYİ Parti Lideri Akşener, Kılıçdaroğlu’nu tehdit eden Alaattin Çakıcı’nın Kılıçdaroğlu’na yönelik tehdidi ardından MHP’nin Çakıcı’ya sahip çıkmasının Türkiye siyasi tarihinde ilk olduğunu söyledi.

Bülent Arınç’ın Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu üyeliğinden istifa etmesi hakkında konuşan Akşener, Cumhur İttifakı’nın ortakları Bahçeli ve Perinçek’in bu gelişmeyi ortaya çıkardığını ima etti.

Akşener şunları söyledi:

Cumhur ittifakının bileşenlerinin birbirlerine dolaylı yönünden laf çaptırmasına dikkat çekmiştim. Esas konu şuydu; sayın adalet bakanı adalet reformundan bahsetti. Sayın Erdoğan konuşmasında bu reform yapılma isteğine, ekonomiyi de içine katarak destek verdi. Akabinde Sayın Kılıçdaroğlu tehdit edildi. O zaman da söyledim, bu tehdit milli iradeye yapılımış tehditti. Hepimiz kınadık doğrusu da bu. İlginç olanı, ekonomide adalet sisteminde reform yapılacağı iddia edildi, hemen Kılıçdaroğu’na şartlı tahliye olmuş bir kişi tarafından tehdit yapıldı ve Cumhur ittifakının küçük ortağının genel başkanı tarafından da tehdit sahibi sahiplenildi. Bu Türk siyasi tarihinde ilk defa olan bir şey. Tüm siyasetçiler tehdit edildik. Ama ilk defa bir siyasetçi tehdit sahibinin yanında durdu. Ben dedim ki tehdit Kılıçdaroğlu’na, milli iradeye yapılmış tavır saldırı ama buna yönelik AK Parti Genel Başkanı ve yöneticileri ne yapacaklar. Çünkü aynı zamanda reformu dile getiren Erdoğan’a da yapamazsın bunu diyen bir tavır dedim. Sonra Arınç konuşma yaptı. O zaman da sordunuz, Bir makas değişikliğine gidiliyorsa, bu adımı görüyorum, Sayın Bahçeli ile Perinçek ne diyecekler. Kişiler konuştu. Sayın Arınç istifa etmek durumunda kaldı.

Kılıçdaroğlu da, Cumhur İttifakı'nın durumu hakkında, “Büyük ortak, küçük ortak tarafından esir alınmış durumda” dedi.

Kılıçdaroğlu, “Uzun yıllardır Türkiye yönetilmiyor, savruluyor. Rejim değiştikten sonra Türkiye'nin sorunları büyüyor ve değişiyor. Küçük ortak büyük ortağı esir almış durumda. Ne Bülent Arınç ne bir başkası düşüncesini ifade edemiyor” diye konuştu.

Yorumlar (0)