'İNCE'DEN ALGI OPERASYONU:655 DELEGE İMZASI HAZIR DEMİŞLERDİ AMA YALAN OLDU

Muharrem İnce'ye yakın isimlerin geçen hafta yaptığı açıklamada 655 delegeden imza atacaklarına ilişkin yazılı taahhüt aldıklarını ifade etmelerine rağmen bu rakamın algı olduğu ortaya çıktı. İmza verenlerin sayısı 135 civarından

SİYASET 16.07.2018, 23:11 16.07.2018, 23:11
'İNCE'DEN ALGI OPERASYONU:655 DELEGE İMZASI HAZIR DEMİŞLERDİ AMA YALAN OLDU


CHP’de Muharrem İnce’yi destekleyenler, olağanüstü kurultay için bugün  noter aracılığıyla imza toplamak için harekete başlandı. Muhaliflerin 655 delegeden imza atacaklarına ilişkin yazılı taahhüt aldıklarını ifade etmelerine rağmen bu rakamın algı olduğu ortaya çıktı.

YAŞAR TÜZÜN: 625'İ BULUNCA AÇIKLAYACAĞIZ
Bugün başlatılan imza hareketinde İnce'nin imza hareketinin sözcülerinden Bilecik Miletvekili Yaşar Tüzün, Gazetekritik'e yaptığı açıklamada 353 imza topladıklarını söyledi. İmza verenleri açıklayacak mısınız sorusuna ise 625'i bulunca açıklayacağız dedi.

İNCECİLERİN ALGI OPERASYONU:

Olağanüstü kurultay için bugün başlatılan imza hareketinde verilen imzaların 100-150 civarı olduğu belirtiliyor. İnce'ye yakın isimlerin bu sayıyı 353 olarak ifade ederek bir algı yaratılmaya çalışıldığı belirtiliyor. 

DİKKAT ÇEKEN DETAY:İMZALARIN BİR NÜSHASI GENEL MERKEZE GÖNDERİLMİYOR
353 sayısının algıya yönelik olduğu ve bu nedenle verilen imzaların birer nüshasının genel merkeze gönderilmesi gerekmesine rağmen bu işlem imza verilenler tarafından gerçeklemişyor.

AMAÇ DELEGELERİ İMZAYA YÖNELTMEK

İnce yanlılarının planı 353 imza toplandığına dair söylemleri ile kurultay delegelerinin dikkatini çekip imzaya yöneltmeye amaçlıyorlar. Geçen hafta 655 imzayı aldık diye açıklama yapan aynı ekip algı operasyonu ile imza hareketini yönlendirmeye çalışıyorlar.


KİMLER İMZA VERİYOR
İmza verenler arasında milletvekili gösterilmeyen isimlerin yanı sıra bir önceki kurultayada Muharrem İnce'ye destek veren  ulusalcıların yoğunlukta olduğu Afyon,Manisa,Kilis,Kütahya, Yalova illerinde bazı delegelerin olduğu belirtiliyor.

İZMİR'DE 52 DELEGEDEN  SADECE 4 İMZA

CHP eski İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven, CHP Bornova eski İlçe Başkanı Nevzat Kavalar, CHP Kemalpaşa İlçe Başkanı Mehmet Ayçil ve CHP Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Hatice Tatlı, Bornova'da  bulunan 4'üncü Noter'e giderek, olağanüstü kurultay için imzalarını verdi. İzmir İl kongresinden 52 delegeyi kendi belirleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun 2 kez Muharrem İnce'ye yönelik destek açıklamaları karşılık bulmazken imza verebilecek delege sayısının 12 geçmeyeceğine kesin gözü ile bakılıyor.

Yorumlar (0)