İletişim Bilimci Ali Haydar Fırat: Özgür Özel iyi bir kadro ve tutum belgesi ile heyecan yaratır

İletişim Biliimci Dr. Ali Haydar Fırat, TELE 1'de katıldığı programda CHP ve kurultay sürecine dair kritik tespitlerde bulundu.

SİYASET 13.09.2023, 14:19
İletişim Bilimci Ali Haydar Fırat: Özgür Özel iyi bir kadro ve tutum belgesi ile heyecan yaratır

GazeteKritik/ İletişim Bilimci Dr. ve Politikyol Genel Yayın Yönetmeni Ali Haydar Fırat TELE 1 ekranlarında CHP'ye dair önemli açıklamalarda bulundu.

İşte Fırat'ın konuşmasından satır başları:

NEDEN KAYBEDİLDİ NASIL KAZANILACAK?

Bir özeleştiri gerekiyor. Bu özeleştiridne kastım çıkıp özür dilemek değil. Neden kaybedildiğini ve bundan sonra nasıl kaybedilmeyeceğini bize anlatması gerekiyor. Bu süreç neden iyi yönetilmedi? Burda kendi çıkan paylar nedir? Yeni hareketin toplumla çok net olarak paylaşması gerek.

BU KADAR DUYGUSAL KOPUŞUN OLDUĞU BİR DÖNEM HATIRLAMIYORUM

Ecevit geçmişte bir rüzgar yarattı. Şimdi aynı rüzgarın tekrar yaratılması gerekiyor. Çünkü önümüzde bir yerel seçim var. İnanılmaz bir moral motivasyon bozukluğu var. Ben CHP tarihinde bu kadar düş, umut kırgıınlığının ve duygusal kopuşun olduğu bir dönem hatırlamıyorum. 

YENİ BİR ATMOSFER GEREKİYOR

Bu seçimde bir çıta çok yüksetildi. Tırnak içinde cehennemin kapıları kapatılacaktı. Ama cehennemin kapıları tam olarak açıldı. Bu yüzdende ortaya çıkacak tablo yerel seçim öncesi nasıl gireceğimizi gösterecek. Bunu kişilere büyük bir anlam yüklemek istediğim için söylemiyorum. Oluşacak atmosfer için söylüyorum.

ÖZGÜR ÖZEL İYİ BİR KADRO VE TUTUM BELGESİ İLE HEYECAN YARATIR

Eğer Sayın Özel, iyi bir kadro ve içinde özeleştiri ve gelecek için umut yaratacak bir iyi bir tutum belgesi yayınlarsa bu bir heyecan yaratır. Bu heyecan, sandığa bir daha gitmem ve düş kırıklığı yaratmış seçmende yeniden umut yaratabilir.  O yüzden bir değişim süreci yaşanırsa bunun yol açacağı bir dinamizm olabilir. Cumhuriyet Halk Partisi baştan aşağı değişecek ve devrim olacak demiyorum. Bugün yeni bir irade ortaya koyması lazım. Bu hareketin bir direniş cephesi oluşturması gerekiyor. Ankara ve İstanbul'un alınması çok önemlidir. Çünkü bu illerin sembolik değerleri vardır.

CHP'DE KÜÇÜK İKTİDAR ODAKLARI VAR

Uzun bir süredir CHP küçük iktidar odakları ve çevresi içerisinde tarihten gelen karakterslik özelliklerini yitirmiş durumda. Bu durumu kıracak bir devrimci iradeye ihtiyaç var.

Yorumlar (0)