HDP 3. Olağan Kongresi başladı:Askerler de insan ve bizler insanı yaşatmalıyız

HDP'nin 3. Olağan Kongresi'nde konuşan Eş Genel Başkan Kemalbay, Zeytin Dalı Harekatı'nda dün 11 askerin hayatını kaybetmesiyle ilgili "Askerler de insan. Ve bizler insanı yaşatmalıyız. Askeri de yaşatmalıyız. Herkesi yaşatmak bizim sorumluluğumuzdur" dedi.

SİYASET 11.02.2018, 13:12 11.02.2018, 13:12
HDP 3. Olağan Kongresi başladı:Askerler de insan ve bizler insanı yaşatmalıyız

HDP'nin ana sloganı 'Dirençliyiz, umutluyuz, kararlıyız' olan 3. Olağan Kongresi, Ankara Spor Salonu'da başladı. Tek liste ile girilecek seçimde, Eş Genel Başkanlık için İstanbul Milletvekili Pervin Buldan ve 25. Dönem Milletvekili Sezai Temelli oylanacak.

 

Kongrede, Parti Meclisi ile Disiplin ve Danışma Kurulu üyeleri de belirlenecek.

Bununla birlikte kongrede konuşan Eş Genel Başkan Serpil Kemalbay, 2018 yılının özgürlük için mücadele edecekleri bir yıl olacağını söyledi. Serpil Kemalbay ezilenleri, sömürülenleri, barışı ve demokrasiyi savunacaklarını vurguladıktan sonra Zeytin Dalı Harekatı ile ilgili şunları söyledi: "Biz bu ülkede kanın durmasını istiyoruz. Barış içinde, müzakere sürecinde hakların birlikte olması için çaba harcadık. Mevcut iktidar bu imkanı ortadan kaldırdı. Burada bugün 11 askerin hayatını yitirdiği bilgisi geldi. Askerler de insan. Ve bizler insanı yaşatmalıyız. Askeri de yaşatmalıyız. Herkesi yaşatmak bizim sorumluluğumuzdur. HDP bu bilinçle bugüne kadar mücadele etti. Kendi yaşamından yola çıktı. Kimsenin, çocukları savaşa sürmeye hakkı yoktur."

Yorumlar (0)