Hak savunucusu ceza avukatı Mustafa Karakaş CHP'den aday adayı oldu

Türkiye 14 Mayıs'ta kritik bir seçim giderken partiler de aday adaylık başvurularında son gün yaşanıyor. Aday adaylık başvurularında dikkat çeken isimler yer aldı.

SİYASET 23.03.2023, 12:14
Hak savunucusu ceza avukatı Mustafa Karakaş CHP'den aday adayı oldu

Ünlü ceza avukatı Mustafa Kakaraş da CHP İstanbul 3. bölgeden aday adaylığı başvurusunda bulundu. Partinin bugüne kadar her kademesinde görev alan Karakaş seçim dönemlerindeki çalışma ve mücadelesi ile hafızalara kazınmıştı.
CHP İstanbul 3. Bölge İl Hukuk Komisyonu Koordinatörlüğü görevinde bulunan Karakaş hem 31 Mart hem de 23 Haziran İstanbul seçimlerinde başarılı bir süreç yürüttü.
Türkiye onu 31 Mart seçimlerinde Maltepe'deki sandıkların tekrar tekrar sayımında oy torbalarındaki nöbetiyle tanıdı. Karakaş o dönemde günlerce evine gitmedi, sandıkları bir an olsun terk etmedi. Karakaş'ın o dönem babasına gönderdiği bir ses kaydı sosyal medyada gündem olmuştu. Karakaş o ses kaydında şunları söylüyordu:

Baba biz kazandık. AK Partililer korku içerisinde bekliyorlar. Hakkımızı yedirmeyeceğiz. Bir günse bir gün, bir haftaysa bir hafta burada yatacağım.

Türkiye'nin karanlık döneminde "Hak, hukuk, adalet" mücadelesi veren Karakaş her zaman kimsenin inancına, kimliğine ve yaşam tarzına bakmaksızın mağdurun ve mazlumun sesi oldu.
Gazetecilere ve medya organlarına baskının arttığı dönemde birçok gazetecinin ve bağımsız yayın organlarının avukatlığını üstlenen Karakaş 2018'den beri KRT TV'nin de avukatlığını yapıyor.
Karakaş bundan sonra 'hak' mücadelesini TBMM'de vermek, halkın, haklının sesi olmak için bu kararı aldığını dile getirdi.

Yorumlar (0)