Gözler CHP'nin Antalya, İzmir, Tekirdağ, Adana, Mersin, Hatay, Muğla ve Eskişehir adaylarında! İşte son kulisler...

CHP'de önümüzdeki hafta gerçekleşmesi beklenen MYK ve Parti Meclisi toplantısında yaklaşık iki yüz elli belediye başkan adayını açıklaması bekleniyor. CHP'nin Adana, Antalya, İzmir, Mersin, Muğla, Eskişehir, Tekirdağ ve Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayları kimler olacak?

SİYASET 05.01.2024, 02:43 05.01.2024, 03:16
Gözler CHP'nin Antalya, İzmir, Tekirdağ, Adana, Mersin, Hatay, Muğla ve Eskişehir adaylarında! İşte son kulisler...

GAZETE KRİTİK ÖZEL- Dün yapılan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Merkez Yönetim Kurulu (MYK) ve Parti Meclisi (PM), Yargıtay’ın, Anayasa Mahkemesi’nin (AYM) Türkiye İşçi Partisi (TİP) Hatay Milletvekili Can Atalay'la ilgili verdiği ikinci hak ihlali kararını da tanımaması tek gündem konusu olarak belirleyerek toplandı.CHP Genel Başkanı Özgür Özel, PM'nin aday açıklamasına ilişkin toplantısını önümüzdeki haftaya ertelendiğini açıklamıştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın haftasonu İstanbul büyükşehir adayı ile birlikte partisinin adaylarının yarısını açıklaması bekleniyor. Şimdi gözler ise CHP'ye çevrildi.  CHP'nin Antalya, İzmir, Tekirdağ, Adana, Mersin, Hatay, Muğla ve Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan Adayları kimler olacak? 

İşte detaylar:


CHP'de önümüzdeki hafta gerçekleşmesi beklenen MYK ve Parti Meclisi toplantısında yaklaşık iki yüz elli belediye başkan adayını açıklaması bekleniyor.
Gazete Kritik'in CHP kulislerinden edindiği bilgiye göre, Antalya, Tekirdağ ve İzmir Büyükşehir özelinde bazı görüş ayrılıkları olduğu ve bundan dolayı adayların açıklanmasının Can Atalay konusunun önemiyle birlikte ertelendiği ifade ediliyor. 


İSTANBUL'DA GÖZLER İMAMOĞLU'NUN GÖSTERECEĞİ İSİMLERDE
Önümüzdeki hafta İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun belirleyeceği 39 ilçe adaylarından CHP'nin elinde olmayan 23 ilçenin açıklanacağı ifade ediliyor. Bu ilçelerde Üsküdar'da Sinem Dedetaş, Beyoğlu'nda İnan Güney, Sancaktepe'de Alper Yeğin ve Eyüp'ten Bülent Özmen'in aday gösterilmesi bekleniyor.Ayrıca Beşiktaş, Beylükdüzü, Büyükçekmece, Kartal ve Küçükçekmece'nin ise tekrar aday gösterilmesine kesin gözü ile bakılıyor. Kadıköy, Bakırköy, Maltepe, Avcılar, Adalar, Esenyurt, Şişli ve Esenyurt'un tekrar aday gösterilmeyeceği ifade edilirken Ataşehir ve Sarıyer'de ise soru işaretleri sürüyor.


ANTALYA'DA KAZANACAK ADAY ÜMİT UYSAL
CHP'de en çok tartışılan illerden biri olan Antalya'da mevcut büyükşehir belediye başkanı Muhittin Böcek ile CHP'nin kaybedeceği düşünülürken, anketlerden kazanacak aday olarak Ümit Uysal'ın çıktığı ifade ediliyor. İl örgütününde desteğini alan Uysal'ın son tahlilde aday gösterilebileceği belirtiliyor. Böcek'e yakın çevreler ise Ekrem İmamoğlu'nun desteği ile adaylaşabileceklerini umuyor..


TEKİRDAĞ BIÇAK SIRTI:ÖRGÜT VE ANKETLER VAHAP AKAY DİYOR
CHP'de bir diğer tartışma konusu ise Tekirdağ. Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanlığı için anketlerden çıkan ve örgütün desteğini alan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay ile Özgür Özel'e yakın isimlerin desteklediği eski milletvekili Candan Yüceer bulunuyor. 2023 seçimlerinde CHP Tekirdağ'da % 36.69 oy alırken, seçime ittifak ile girecek AKP + MHP oy oranı ise % 36.55. Tekirdağ'da da CHP ve AKP arasındaki bıçak sırtı durum CHP yönetimini kazanacak adaya yönlendiriyor.CHP yönetimi Tekirdağ'da olası bir seçim kaybetme riskine karşı karşıya olmasından dolayı Akay'a yönelebileceği konuşuluyor.


İZMİR'DE KÖKLÜ DEĞİŞİM: SOYER İLE BİRLİKTE BİR ÇOK İSİM KOLTUĞUNA VEDA EDECEK
CHP'nin kalesi olarak görülen fakat her geçen yıl bu anlamda kan kaybeden İzmir'de Tunç Soyer'in aday gösterilmemesine kesin gözü ile bakılıyor. Soyer'in ve ilçe belediye başkanlarının büyük kısmının başarısız belediyeciliği değişim rüzgarını birlikte getiriyor.İzmir Büyükşehir için öne çıkan ilk isim Konak Belediye Başkanı Abdül Batur. Mimar Batur'un İzmir'in en büyük sorunlarından olan kentsel dönüşüm ve alt yapı konusunda neşter vurabileceği konuşuluyor. Bir diğer aday ise Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay. Tugay CHP lideri Özgür Özel'in kurultay sürecinde en büyük destekçilerinden biri olmuştu.Öne çıkan üçüncü isim ise Ekrem İmamoğlu'nun bürokratlarından biri olan Buğra Gökçe. Gökçe, daha önce de İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde Genel Sekreter olarak görev yapmıştı.İzmir'in ilçeleri de değişimden nasibini alacağı ifade ediliyor. Başta Bayraklı, Bornova, Buca, Balçova, Seferihisar, Foça, Karaburun olmak üzere birçok ilçede belediye başkanlarının değişmesi bekleniyor.


MUĞLA'DA BELİRSİZLİK
Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün'ün tekrar aday olmaması ile birlikte aday arayışı devam ediyor. Eski milletvekilleri Mürsel Alban ve Burak Erbay'ın isimleri öne çıkarken, sürpriz bir aday da çıkabileceği ifade ediliyor. Muğla'nın ilçelerinden Bodrum'da Ahmet Aras ile devam edileceği ifade edilirken, Marmaris, Fethiye, Datça ve Ortaca'nın değişeceği kulislerde konuşuluyor. Marmaris'te Mehmet Baysal, Fethiye'de Mehmet Demir, Datça'da Mutlu Gürler ve Ortaca'da Yunus Emre Armağan isimleri öne çıkıyor. Milas'ta ise ön seçim yapılacak.


DİĞER BÜYÜKŞEHİRLERDE SON DURUM
CHP yönetiminin önümüzdeki hafta, Mersin'de Vahap Seçer, Adana'da Zeydan Karalar ve Aydın'da Özlem Çerçioğlu'nu açıklaması bekleniyor. Hatay'da Doç Dr. Lütfü Savaş'ın yerine daha iyi bir aday arayışı devam ederken Eskişehir'de ise  Yılmaz Büyükerşen'siz kazanılamayacağının görüldüğü için tekrar aday gösterilmesi bekleniyor.


 

Yorumlar (1)
Sevim Erman 4 ay önce
Tekirdağ için kazanacak aday VAHAP AKAY…10 yıllık başarısı ortada ,genç adam.????önü kesilmesin!????????