Gergerlioğlu'ndan MHP’ye kafe tahsis eden AKP'li belediyeye dilekçe: 'HDP’ye de destek ver!'

Hakların Demokratik Partisi (HDP) Kocaeli Milletvekili Dr. Ömer Faruk Gergerlioğlu, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne, Halkların Demokratik Partisi’ne de MHP’ye tahsis edildiği gibi bir kafe tahsis edilmesi için dilekçe ile başvuruda bulundu.

SİYASET 03.01.2022, 17:47 03.01.2022, 17:54
Gergerlioğlu'ndan MHP’ye kafe tahsis eden AKP'li belediyeye dilekçe: 'HDP’ye de destek ver!'

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, MHP Kocaeli İl Başkanlığı’na siyasal çalışmalarına destek sunmak için kafe tahsis eden Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne dilekçe verdi. Gergerlioğlu, belediye tarafından MHP’ye bir kafenin tahsis edildiğini belirterek, HDP’nin Kocaeli İl Örgütü’ne de yürüttüğü siyasi çalışmalar için de ‘maddi destek sunulması’ talebinde bulundu.

HDP’li Gergerlioğlu, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne sunduğu dilekçede “Tarafımıza iletilen bilgiye göre; Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kocaeli İl Başkanlığı’nın yaptığı siyasi çalışmalara maddi destek olması için Tramvay Kafe, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından MHP’ye tahsis edilmiştir. Biz demokrasimizin temel taşı olan siyasi partilerin ayrım yapılmaksızın desteklenmesini önemli bulmaktayız” diye belirtti.

“Bu bağlamda Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kocaeli İl Başkanlığımız da yürüttüğü siyasi çalışmalar için maddi desteğe zaman zaman ihtiyaç duymaktadır” ifadelerini kullanan Gergerlioğlu, dilekçesinde, belediyeden şu talepte bulundu: “Siz değerli Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, siyasi partilere desteklere başlamışken biz HDP için de MHP’ye tahsis edilen Tramvay Kafe kadar geliri olan bir başka kafenin, geliri sadece siyasi çalışmalarda kullanılmak taahhüttü tarafımızca verilerek partimize tahsis edilmesini rica ederiz.”

BELEDİYEYE TEPKİ: TÜYÜ BİTMEMİŞ YETİMİN HAKKINI MHP’YE TAHSİS ETMİŞLER

Konuya dair belediye önünde açıklama yapan Gergerlioğlu, “Burada bir yağma, talanın olduğu çok net bir şekilde görüyoruz. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı bu ülkenin tüyü bitmemiş yetiminin hakkını maalesef ki MHP İl Başkanlığı’na alavere ile tahsis etmiş, MHP İl Başkanlığı’nda Aydın Ünlü bu tahsisi kendi şahsi çıkarları için kullanmış, şu anda bundan MHP İl Başkanlığı’nın da rahatsız olduğunu biliyoruz. Karmaşık, kimin eli kimin cebinde olduğu belli olmayan bir organizasyon yapılmış ve biz de bugün bu açıklamayla madem böyle partilere, parti il başkanlarına alavere kafeler tahsis ediliyor, bunu sorgulamak için buradayız” şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)