Erdoğan'ın yeni anayasa açıklamasına CHP'den ilk tepki: Türkiye’nin gündemi açlıktır, işsizliktir!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yeni anayasa mesajına CHP'den ilk tepki geldi. CHP, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın anayasa açıklaması "Türkiye’nin gündemi saptırma, saklama, kaçırma, operasyonu" olarak nitelendirdi.

SİYASET 01.02.2021, 22:19 01.02.2021, 23:15
Erdoğan'ın yeni anayasa açıklamasına CHP'den ilk tepki: Türkiye’nin gündemi açlıktır, işsizliktir!

GAZETE KRİTİK / ANKARA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sona eren Kabine toplantısının ardından düzenlediği basın toplantısında yeni anayasa mesajı verdi.

Erdoğan, yaptığı açıklamada şunları söyledi:


YENİ ANAYASAYI TARTIŞMA VAKTİ GELMİŞTİR
" CHP'nin süreci tıkaması ve uzlaşmaz tutumu sebebiyle maalesef sonuca ulaşamamıştı. Ülkemizin bu önemli fırsatı kaçırmış olmasından dolayı üzüntülüyüz. Belki de şimdi Türkiye'nin yeni bir anayasayı tartışma vakti gelmiştir. Anayasa çalışması gizli saklı mahfillerde terör örgütü ile irtibatlı kesimlerin gölgesinde ülkesi ile zihni kalbi bağlantısı kopuk isimlerle yürütülebilecek bir iş değildir.Bu çalışmanın milletin gözü önünde ve onun temsilcilerinin tamamının katılımıyla şeffaf bir şekilde gerçekleştirilmesi ortaya çıkan metnin de mutlaka milletin takdirine sunulması gerekir.Cumhur İttifakı’ndaki ortağımızla bu konuda bir anlayış birliğine varmamız halinde önümüzdeki dönemde yeni anayasa için harekete geçebiliriz." 
 


Gazete Kritik'in CHP kaynaklarından edindiği bilgiye göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yeni anayasa mesajına Cumhuriyet Halk Partisi'nin şekilde oldu:

TÜRKİYENİN GÜNDEMİ AÇLIKTIR İŞSİZLİKTİR


*Bu tamamen Türkiye’nin gündemi saptırma, saklama, kaçırma, operasyonudur. Recep Tayyip Erdoğan’ın yeni bir anayasa yapma iradesi yoktur. 


*Toplumun hiçbir kesimiyle görüşmeden, hiçbir siyasi partiyle konuşma  ihtiyacı duymadan bu açıklamayı yapmak, anayasa yapma iradesinin gerçek ve samimi olmadığının itirafıdır. 


*Recep Tayyip Erdoğan yeni anayasa isterken yeni yetkiler mi arıyor, elindeki yetkiler kendisine az mı geldi? 


*Bu tamamen Türkiye’nin yakıcı gündeminden Türk aydınlarını ve halkımızı kaçırmak için başvurulan yoldur. 


*Türkiye’nin gündemi açlıktır, işsizliktir, çiftçinin, esnafın, iş aleminin bitişidir.  Türkiye gerçek gündemini konuşmalıdır. 


*Anayasalar toplumsal uzlaşma metnidir. Toplumun tüm kesimlerinin görüşleri alınarak hazırlanır. Recep Tayyip Erdoğan kiminle anlaşmıştır,  kiminle konuşmuştur? Türkiye’nin bu siyasi tuzaklarla kaybedecek zamanı yoktur. Yapılması gereken işsizliğe, ekonomik buhrana çözüm bulmaktır. Türkiye bunu konuşmalıdır.


 

Yorumlar (0)