DEĞİŞİMDEN KASTINIZ 'CHP’DE İKTİDAR OLMAK MI?'

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin kaybedilmesinden sonra CHP'de değişim çağrıları Türkiye gündemine oturdu. Kılıçdaroğlu'nun süreçte nasıl bir yol izleyeceği ise merak konusu....

SİYASET 19.06.2023, 17:39 19.06.2023, 17:53
DEĞİŞİMDEN KASTINIZ 'CHP’DE İKTİDAR OLMAK MI?'


CHP’de seçim sonrasında alınan başarısız sonuçların değerlendirilmesi için değişim mesajları birçok kesim tarafından dillendiriliyor.


Evet CHP’de değişim şart! CHP’de tabandan tavana kadar bir değişim şart! Tüzükte değişim şart!


Yılmış, yıpranmış örgütlerin yerine dinamik, tarihin ruhuna uygun, kendini geliştirmiş, genç ve dinamik örgütlerin önünün açılması için değişim şart!


Fakat bu değişim talebinin özündeki amaç iktidar için CHP’de tepeden tırnağa bir değişikli mi yoksa CHP’de iktidar değişimi?


Kılıçdaroğlu yerel seçim öncesi kurultay sürecini başlatarak zaten değişime start verdi.


Genel başkanlık için adı geçen iki isim İmamoğlu ve Özel’den açıklama geldi.


İmamoğlu değişmenin kadrolarla değil genel başkanlık düzeyinde de olması gerektiğini ima ederken Özgür Özel ise değişimin vefalı olması gerektiğine dikkat çekerek Kılıçdaroğlu’nun rehberliğinde olması gerektiğini işaret etti.


KILIÇDAROĞLU’NUN ÖNÜNDE İKİ SEÇENEK VAR
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, kurultay süreci ile birlikte tüzükte bir takım değişiklikleri hedeflerken yerel seçime partinin başında gitmek istiyor. Yerel seçim sonrası oluşacak tabloya göre de liderlik anlamında gemiyi bir isme devretmeyi düşünüyor. 


Herkesin merak ettiği soru ise Kılıçdaroğlu’nun seçiminin kimden yana olacağı. 


İmamoğlu mu? 


Özgür Özel mi?


KILIÇDAROĞLU KENDİSİNE YÖNELİK ELEŞTİRİDEN ÖTEYE GEÇEN SALDIRILARA KIZGIN
Özellikle yazılı ve görsel medyada Kılıçdaroğlu’na saldırı düzeyinde yapılan yorumlara Kılıçdaroğlu çok sinirlendiğini yakın kurmayları ile paylaşmış. Bu saldırıları ve CHP liderinin kurmaylarının tabiri ile operasyonu yapan isimler ise Ekrem İmamoğlu’na yakınlığı ile biliniyor. 


ÖZGÜR ÖZEL’İN VEFALI DEĞİŞİM VURGUSU TABANDA KARŞILIK BULDU
Öte yandan ise Kılıçdaroğlu’nun genel başkanlığı ile birlikte her daim yanında olan Özgür Özel’in “evet değişim olmalı ama vefalı olmalı” sözü Kılıçdaroğlu’na bu süreçte yapılan haksızlıklara dikkat çeker nitelikte.Özel'in bu çağrısı CHP tabanında da karşılık buldu.

UNUTMAMALI Kİ İMAMOĞLU’NUN ÖNÜNÜ KILIÇDAROĞLU AÇMIŞTI
CHP tabanı ve yapısal değişim isteyen bazı isimler değişimin Kılıçdaroğlu’na rağmen değil, Kılıçdaroğlu ile birlikte bir değişim olması gerektiğini savunuyor. Bu gerekliliği en iyi bilmesi gereken kişide aslında Ekrem İmamoğlu.
2019 yerel seçimlerinde Kemal Kılıçdaroğlu, Ekrem İmamoğlu’nu büyükşehir belediye başkanı adayı olarak gösterince CHP içinden çok büyük bir tepki almıştı.İmamoğlu’nun Karadenizliliğinden ailesinin sağ bir gelenekten gelmesine kadar birçok eleştiriyi Kılıçdaroğlu göğüslemişti.Bugün İmamoğlu Türkiye siyasetinde önemli bir aktörse bunun en büyük destekleyicisi Kılıçdaroğlu’dur.


KILIÇDAROĞLU MUHAFAZAKAR KESİMDEKİ CHP ÖNYARGISINI YIKTI
Kemal Kılıçdaroğlu sağ muhafazakar kesimdeki CHP önyargısınıda uzun bir mücadele sonrası kırmıştır.
Kılıçdaroğlu’nun CHP’de bu mücadelesinde mutlaka yanlışlarıda olmuştur. Fakat şunu da unutmamak gerekir ki medyada birçok ismin Kılıçdaroğlu’nun adaylığını kibarca Türkiye sosyolojisi Kabul etmez söylevleri üstünden ayrıştırılmasından ve seçimi kaybetmesinden sonra bu sosyoloji kelimesinin yerine baklayı ağızlarından çıkartıp Kılıçdaroğlu’na saldırılması toplumdaki bir kesimde kırgınlık ve kopmalara neden olur. 


DEĞİŞİM AYRIŞTIRMAYA DÖNÜŞMEMELİ
Yerel seçim öncesi CHP örgütlerinde bir kırgınlık ve ayrışma olmaması gerekiyor.CHP’nin yerel seçimlerde yakalayacağı başarı iktidar içinde önemli bir adım olacaktır.

Yorumlar (0)