CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı kim olacak?

CHP Sözcüsü ve Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, gazeteci İsmail Saymaz’ın “CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı kim olacak?” sorusunu yanıtladı. Öztrak’tan sonra gazeteci eski vekil Barış Yarkadaş ise CHP’nin Cumhurbaşkanı adayının Kılıçdaroğlu olduğunu iddia etti.

SİYASET 17.03.2021, 12:00 17.03.2021, 12:03
CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı kim olacak?

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, KRT TV’de Gürkan Hacır’ın sunduğu Şimdiki Zaman programında gazeteciler Uğur Dündar, İsmail Saymaz, Barış Yarkadaş ve Elfin Tataroğlu’nun gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Gazeteciler İsmail Saymaz ve Gürkan Hacır, Faik Öztrak’a “CHP’nin Cumhurbaşkanı adayının CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu veya Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş mı?” olacak ve Ekrem İmamoğlu’nun HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’i etiketleyerek paylaştığı 8 Mart tweetini sordular.

Öztrak, Ekrem İmamoğlu’nun 8 Mart tweetiyle ilgili “Sayın İmamoğlu’nun 8 Mart tweetine ilişkin olarak, Sayın Akşener kendisini ilgilendiren gerekli açıklamaları yaptı. Biz buna ilave birşey söyleme ihtiyacını görmüyoruz. Sayın Akşener’in sözlerine yapacağımız ilave birşey yoktur” dedi.

FAİK ÖZTRAK: KILIÇDAROĞLU’NUN CUMHURBAŞKANI ADAYI OLMASINI İSTERİM

Öztrak CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı ile ilgili sorulan sorulara şu yanıtı verdi:

“Ben şahsi olarak da söyleyeyim Genel Başkanımızın Cumhurbaşkanı adayı olmasını mutlaka isteriz. Ama bugün tartışmakta olduğumuz süreçte. Kimden çok nasılı… Nasıl bir Cumhurbaşkanı olmalıdır bunu tartışıyoruz.

Kim meselesi daha sonranın meselesi olacaktır diye düşünüyorum. Genel Başkanımız da bu hususu açıkca ifade ediyor. Nasıl Cumhurbaşkanı olacak? Ne yapacak? Önemli olan hangi değerlere sahip çıkacak? Ülkeyi nereye doğru götürecek bugün bu tartıştığımız noktadayız.”

YARKADAŞ’TAN FLAŞ İDDİA…

Programın ikinci bölümünden sonra Öztrak stüdyodan ayrıldı. Programın sonlarına doğru da gazeteci eski vekil Barış Yarkadaş, “CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’dur, nokta.” dedi.

Yorumlar (0)