CHP'lilerin merak ettiği ama yanıtı alınmayan soru: Kılıçdaroğlu'nun kampanya bütçesini kim nereye harcadı?

2023 Cumhurbaşkanlığı seçimleri geride kaldı ancak CHP'deki parti içi karışıklıklar konuşulmaya devam ediyor. CHP'nin seçim dönemindeki 365 milyon liralık reklam bütçesinin akıbeti merak ediliyor.

SİYASET 06.06.2023, 20:49 06.06.2023, 20:59
CHP'lilerin merak ettiği ama yanıtı alınmayan soru: Kılıçdaroğlu'nun kampanya bütçesini kim nereye harcadı?

Türkiye 14 Mayıs ve 28 Mayıs'ta yapılan iki turlu Cumhurbaşkanlığı seçimlerini geride bıraktı. Fakat Cumhuriyet Halk Partisi'ndeki seçim çalışmalarına yönelik tartışmalar sürüyor. 

Seçimdeki başarısızlığının nedenleri arasında reklam kampanyasının olduğu, parti içerisinde tartışılmaya devam ediyor.

ODA TV'nin haberine göre, parti kulislerinde son konuşulan iddia ise CHP'nin TV planlamalarını yapan Numan Etgür ile ilgili oldu. Etgür'ün, partinin 365 milyon liralık reklam bütçesinin 200 milyon lirasını aldığı iddia edildi. 

Bu parayı 10 taksit şeklinde alan Numan Etgür'ün, "Numan Etgür TV Planlama Danışmanlık ve Aracılık Hizmetleri" adında bir şirketi olduğu anlaşıldı. 

GÖREVDEN ALINDILAR
Öyle ki Kılıçdaroğlu, Türk reklam tanıtım dünyasının parlak çocuğu olarak sektöre giren ve CHP ve Kemal Kılıçdaroğlu'nun seçim kampanyasının bir kısmını üstlenen Akan Abdula’yı ve PC İletişim VE Medya'yı yöneten Kazım Ali Kiremitçioğlu'nu 14 Mayıs gecesi görevden almıştı. 

Abdula'nın, seçim kampanyasında reklam panoları ve afişlerdeki sloganların, seçim şarkılarının hazırlanması ve Kılıçdaroğlu'nun sosyal medyasında yer alan videoların düzenlenmesinde görev aldığı ve bunun için 49 milyon ödeme yapıldığı yazılmıştı. Abdula reklamcı değil stratejist olduğunu açıklamıştı. Kiremitçioğlu'ndan açıklama gelmezken, ikinci tur seçim kampanyasından el çektirilen ikilinin CHP'den aldığı 49 milyon TL tartışma yaratmıştı.

TARTIŞMA YARATAN "367 MİLYON" REKLAM BÜTÇESİ
Dahası seçim kampanyaları için 367 milyon TL bütçenin tepkilerin odağındaki Tuncay Özkan'a verildiği yazıldı. Gazeteci Bahar Feyzan, "Tuncay Bey'in kontrol ettiği medya reklam bütçesi, 367 milyon TL reklam bütçesi nasıl harcandı? Parti genel merkezinde seçim günü Anka Haber Ajansı'na ne kadar para ödendi?" diye sordu. 

"FACEBOOK'TA CHP'YE SIFIR, KILIÇDAROĞLU'NA ÇOK AZ BÜTÇE AYRILDI"
Fakat bu kadar paranın nereye gittiği merak konusu olmaya devam ediyor. Reklam bütçesinden Facebook'a harcanan paranın neredeyse yok denilecek kadar az olduğu ortaya çıkmıştı.

KİM BU NUMAN ETGÜR
Numan Etgür TV Planlama Danışmanlık Ve Aracılık Hizmetleri, Numan Etgür tarafından 04.06.2014 tarihinde kuruldu. Bin TL sermaye ile hizmete başlayan ve televizyon, radyo, basın, yayın, sinema, dergi, afiş gibi mecralarda reklam hizmetleri sunan firma 2021'de 100 bin TL sermaye artırımı yaptı.

Numan Etgür 2023 seçimleri için CHP'nin televizyon programları için planlama yapan Numan Etgür ile ilgili iddialar da tam burada ortaya çıktı.

İddialara göre, Etgür'ün CHP'ye ait olan 365 milyon liralık reklam bütçesinden 200 milyon lirayı seçim kampanyası kapsamında aldığı belirtiliyor. 

1967 yılında doğan Numan Etgür, Türk televizyonlarında yönetmenlik ve yapımcılık yapmıştır. Etgür, Türkiye'de birçok televizyon programının yapım ve yönetmenliğini üstlenmiştir.

Etgür ayrıca Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) için televizyon programlarının planlamasını yapmasıyla tanınmıştı.

Yorumlar (0)