CHP’den Belediyeler İçin İktidara Çağrı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, iktidarın yanlış politikaları nedeniyle, tüm partilerden belediyelerin maddi sıkıntı yaşadığını belirterek, belediye gelirlerinde yıl sonuna kadar kesinti yapılmaması çağrısında bulundu

SİYASET 24.08.2022, 13:45
CHP’den Belediyeler İçin İktidara Çağrı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, iktidarın yanlış politikaları nedeniyle, tüm partilerden belediyelerin maddi sıkıntı yaşadığını belirterek, belediye gelirlerinde yıl sonuna kadar kesinti yapılmaması çağrısında bulundu. Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, yazılı açıklamasında şunları kaydetti:

İKTİDAR DESTEK DEĞİL, KÖSTEK OLUYOR

“Siyasi iktidarın yanlış politikaları, tüm kurumlarımız ve vatandaşlarımız gibi yerel yönetimlerimizi de maddi sıkıntılarla karşı karşıya bıraktı. Temel belediye hizmetlerinin maliyetlerinde 4-5 kat artışlar yaşanırken maalesef belediye gelirleri aynı kaldı. İktidar, bu süreçte belediyelere destek olmak için hiçbir adım atmadı. Tam tersine, belediyelerin borç yapılandırma ve kamuya olan diğer borçları için genel bütçe gelirlerinden aldıkları paylardan yapılacak kesinti oranlarını yüzde 50’ye kadar çıkardı. Yani destek değil, köstek oldu. Tüm partilerden belediyelerin ortak meselesi olan bu sorunla ilgili TBMM’ye verdiğimiz kanun teklifleri de Cumhur İttifakı tarafından reddedildi.

GELİR KESİNTİLERİ YIL SONUNA KADAR ERTELENSİN

Geçtiğimiz yıllarda Cumhurbaşkanı kararı ile belediyelerin, genel bütçe vergi gelirlerinden borçlarına mahsuben yapılan kesintilerinin ertelenmesine yönelik kararlar alınmıştı. Ancak bu yıl için henüz bir karar alınmadı. İktidara soruyoruz: Ağustos ayındayız hala neyi bekliyorsunuz? Şu anda hangi partiden olursa olsun belediyeler maddi sıkıntılarla karşı karşıyadır. Bu sorunun siyasi partisi yoktur. Cumhuriyet Halk Partisi olarak iktidara çağrımızdır: Belediye gelirlerinde 2022 yılı sonuna kadar kesinti yapılmamalıdır.  5’li çetelere bu milletin bütçesinden milyarlarca liralık vergi muafiyetleri tanıyan iktidar, vatandaşa hizmet eden belediyelere destek olmak zorundadır.”

Yorumlar (0)