CHP Parti Meclisi toplantısında hangi iller açıklanacak? İşte detaylar...

CHP, 4 Ocak’ta Parti Meclisini toplayacak. CHP’de, 4 Ocak saat 11.00’deki MYK’nin ardından PM’nin, “Adaylık” gündemiyle 250 civarında adayını belirlemesi bekleniyor.

SİYASET 02.01.2024, 11:13 02.01.2024, 11:40
CHP Parti Meclisi toplantısında hangi iller açıklanacak? İşte detaylar...

GAZETE KRİTİK ÖZEL HABER- CHP'de gözler bu hafta yapılacak PM toplantısına çevrildi.

İşte detaylar:


ADANA, MERSİN VE AYDIN AÇIKLANABİLİR
CHP lideri Özgür Özel, MYK toplantısında kurmayları ile birlite anketleri, örgüt gözetimindeki yoklamalar, milletvekillerinin saha gözlemleri ve raporlar ele alacak. Ardından yapılacak Parti Meclisi toplantısında yaklaşık 250 civarı seçim bölgesindeki adaylarının açıklanması bekleniyor. Bu iller arasında Adana, Mersin ve Aydın'ın açıklanabileceği ifade ediliyor.


İZMİR'DE MÜLAKAT SONUÇLARINDA ÇARPICI TESPİTLER
Geçen hafta CHP Genel Merkezi tarafından İzmir'de görevlendirilen 'Çalışma Heyetleri' raporlarını çarşamba gününe kadar teslim edecek. Gazete Kritik'in edindiği bilgiye göre bazı bölgelerde bariz öne çıkan isimler olurken bazı bölgelerde ise çalışma heyetinden isimlerin anket ve önseçim talebini raporlarına ekleyecekleri ifade edildi.Mülakatta görevli milletvekili ve Parti Meclisi üyeleri bu değerlendirmeyi yaparken sokağı ve bölgenin demografik yapısını dikkate aldıkları belirtiliyor.

İZMİR'DE DEĞİŞİM RÜZGARI

İzmir'de başta büyükşehir belediye başkanı Tunç Soyer olmak üzere birçok ilçede belediye başkanın değişmesi bekleniyor. Değişmesi beklenen ilçeler arasında Bayraklı, Foça, Seferihisar, Buca, Torbalı, Balçova,Karabağlar, Karaburun,Kemalpaşa, Menderes, Karşıyaka, Bornova,Gaziemir, Narlıdere ve Güzelbahçe ilçeleri yer alıyor.İzmir'in adaylarının ise Ocak ayının ikinci bölümünde açıklanacağı ifade ediliyor.

İSTANBUL'DA 23 İLÇENİN ADAYININ AÇIKLANMASI
5 Ocak’ta İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun düzenleyeceği lansmanı toplantısı yapılacak. İstanbul'da daha önce Pendik ve Fatih belediye başkanı adayları açıklanmıştı. Bu Parti Meclisi toplantısında ise CHP'nin İstanbul'da elinde bulundurmadığı 23 ilçenin adayının belirlenmesi bekleniyor. İmamoğlu'nun bu adayların tamamını veya bir kısmını lansman toplantısında açıklaması bekleniyor. Öte yandan CHP'nin İstanbul'da elinde bulundurduğu 14 ilçenin ise Ocak ayının ikinci bölümünde açıklanacağı ifade ediliyor.İstanbul'da Beşiktaş, Kartal, Beylikdüzü, Küçükçeklemece, Büyükçekmece belediye başkanlıklarına mevcut isimlerle devam edilmesine kesin gözü ile bakılıyor. Maltepe, Bakırköy, Şişli, Kadıköy, Avcılar, Esenyurt ve Adalar'ın ise yeni adaylarlar devam edileceği ifade edilirken Sarıyer ve Ataşehir'in durumunun önümüzdeki haftalarda netleşeceği ifade ediliyor.


MUĞLA'DA SÜRPRİZ BİR İSİM
CHP'de Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün tekrar aday olmamıştı. Gürün'ün yerine Muğla büyükşehir için sürpriz bir ismin açıklana bileceği ifade ediliyor.Bodrum'da Ahmet Aras ile devam edilmesi beklenirken, Marmaris ve Fethiye Belediye Başkanlarının değişmesi bekleniyor.


 

Yorumlar (1)
Maria Güneş 4 ay önce
Konya Selçuklu bu hafta açıklanmasını istiyoruz çalışmamızı başlayalım