CHP'li Öztrak, Erdoğan'ın 3 günde 180 derece değişen Libya politikasına dikkat çekti

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak'ın, Erdoğan'ın Kılıçdaroğlu için uluslararası hukuku bilmiyor, Libya'da arabuluculuk olmaz dedikten 3 gün sonraki arabuluculuk çağrısını hatırlatttı.

SİYASET 09.01.2020, 12:52 09.01.2020, 13:06
CHP'li Öztrak, Erdoğan'ın 3 günde 180 derece değişen Libya politikasına dikkat çekti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, dün yaptıkları açıklamada 'Arabulucu olarak Libya'da ateşkes çağrısı yapıyoruz' çağrısında bulunmuşlardı. İki liderin ortak açıklamasında, 12 Ocak günü, yani cumartesiyi pazara bağlayan gece 00.00’da ateşkes başlaması için çağrı yapılırken, Libya’da tarafların müzakere etmesi talep edildi.


FAİK ÖZTRAK, ERDOĞAN'IN O ÇELİŞKİSİNİ SORDU
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak ise Erdoğan'ın 5 Ocak'ta katıldığı bir canlı yayında yaptığı, "bir tarafta darbeci var bir tarafta meşru hükümet var. Meşru hükümet ile darbeci arasında ara bulucu olur mu?" ifadelerini hatırlattı. Öztrak, Erdoğan'ın dün ise Putin ile yaptığı arabuluculuk çağrısını yaptığını belirterek "şimdi bunun adı ne?" sorusunu sordu.


NE OLMUŞTU?

5 Ocak 2020'de Cumhurbaşkanı Erdoğan'a bir canlı yardımda Gazeteci Başak Sayın'ın CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun BM üzerinden Türkiye'nin bir yol izleyip arabuluculuk yapması gerektiği sözlerini Erdoğan'a hatırlatıp düşüncelerini sormuştu.


KILIÇDAROĞLU İÇİN ULUSLARARASI HUKUKU BİLMİYOR, ARABULUCULUK OLMAZ DEMİŞTİ
Erdoğan ise Kılıçdaroğlu'nun yönelik 'Önce şunu söyleyeyim; inanın uluslararası hukuku bu adam bilmiyor. Bir tarafta darbeci var, bir tarafta meşru hükümet var..' demiş, 'Meşru hükumet ile darbeci arasında arabulucu olunur mu? İki taraf da meşru olur, orada kalkarsın arabulucu olmanın yollarını ararsın' açıklamasında bulunmuştu. 


PUTİN İLE ARABULUCULUK ÇAĞRISI YAPTI

Dün Erdoğan ve Putin'in görüşmesinin ardından yapılan ortak yazılı açıklamada, 'Arabulucular olarak, Libya’daki tüm taraflara çatışmaları 12 Ocak günü saat 00.00 itibarıyla durdurması' için ateşkes çağrısında bulunuldu.
 

Yorumlar (0)