CHP'li Kılıç'tan kritik uyarı:Derdi parti yönetimlerini dizayn etmek olmayan liyakatlı yönetimler oluşsun

CHP'de Kasım ayı itibariyle kongre sürecinin start almasıyla birlikte başlayan sürece dair ilk uyarı ve öneriyi İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç yaptı.

SİYASET 03.11.2019, 15:58 03.11.2019, 16:16
CHP'li Kılıç'tan kritik uyarı:Derdi parti yönetimlerini dizayn etmek olmayan liyakatlı yönetimler oluşsun


CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, resmi twitter hesabından yaptığı paylaşımda,"Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucu partisi, Türkiye’de demokrasinin işlemesinin teminatı olan partimizde kongre süreci ve delege seçimleri başladı. Bu seçimlerin partimizin kuruluş esaslarına uygun, Cumhuriyet Halk Partisinin teminatı olduğu demokratik bir ortamda geçmesi tüm temennimizdir. 31 Mart yerel seçimlerinde yakaladığımız başarıyı genel seçimlere yayacak kadroların oluşturulacağı bu dönemde kişisel çıkarlar için değil partimizin ve ülkemizin geleceği için çalışmalar yapılmalıdır. Bu çalışmalar için benimde naçizane bir kaç fikrim var. " ifadelerini kullanarak görüş önerilerini sıraladı.

İşte Kılıç'ın o önerileri:

1- Keşke şu an gözlemlediğimiz kapı kapı giderek üye arama ve ikna çalışmalarını Yerel ve Genel seçimlerde de girilmedik mahalle, girilmedik hane kalmayacak şekilde seçmenlere ulaşarak yapıldığını görebilseydik. 

2- Kimin delege olacağı konusunda ise, 

A- Evde yaşlısını, hastasını, çocuğunu bırakıp ayakları patlarcasına kapı kapı dolaşan kadınlarımız olsun.

B- İşe girmek için değil ülkenin geleceğini düşünen, fikir üreten, aydın gençlerimiz olsun. Hani o sadece bayrak asılacağı zaman, yaz kış demeden ihtiyaç duyduğunuz gençler!

C- Derdi parti yönetimlerini dizayn etmek olmayan şeffaf, çalışkan, liyakatlı yönetimler oluşsun diye iktidar yüzü görmediği halde hala umudunu yitirmemiş, ilk günkü gibi çalışan ak saçlılarımız olsun. 

Yaklaşan kongre sürecinde ve delege seçimlerinde aday olan parti emekçisi dostlarıma gönül dolusu selam olsun. Partimize yakışır bir kongre süreci geçirmek dileğiyle.

İzmir Milletvekili Sevda Erden Kılıç 31 mart seçimleri öncesinde partinin aday belirlediği bazı isimlere tepki göstererek Parti Meclisi Üyeliğinden istifa etmişti.

Yorumlar (0)