CHP'Lİ KARACA: BEŞLİ ÇETELERE DEĞİL MİLLETE ÇALIŞAN İTTİFAK 

CHP Genel Başkan Yardımcısı Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca; ihtiyaç sahibi aileleri rencide eden yardım uygulamalarına Millet ittifakında kapsayıcı sosyal politikalarla son vereceklerini anlatıyor.

SİYASET 09.05.2023, 13:38 09.05.2023, 13:42
CHP'Lİ KARACA: BEŞLİ ÇETELERE DEĞİL MİLLETE ÇALIŞAN İTTİFAK 

Denizli’de Dokuzkavaklar Mahalle Buluşmasında konuşan, ilçeden ilçeye saha çalışmalarını aralıksız sürdüren CHP Genel Başkan Yardımcısı Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca; ihtiyaç sahibi aileleri rencide eden yardım uygulamalarına Millet ittifakında kapsayıcı sosyal politikalarla son vereceklerini anlatıyor. Özellikle kadın işçilerin ve ev kadınlarının büyük ilgi gösterdiği Aile Destekleri Sigortası’nın detaylarını anlatan Gülizar Biçer Karaca, elinde tuttuğu kartları vatandaşlara göstererek İktidarımızda “Aileler, insan onuruna yaraşır şekilde harcamasını yapacak, hiçbir çocuk yatağa aç girmeyecek.” dedi. 

ÇOCUKLAR SUCUK KOKUSUNA HASRET 

Gülizar Biçer Karaca; 2 ay önce mahalle çalışması yaparken karşılaştığı 9 yaşındaki çocuğun sözleriyle ülkedeki açlığı ve yoksulluğu anlattı: “2 ay önce çevredeki okul paydos etmiş, çocuklar geliyor. 9 yaşındaki bir çocuk sordu: Siz kimsiniz? Anlattım. Biliyor musunuz? Ben sucuğu çok severim. Aylardır babam işsiz, evimize sucuk girmiyor. O sucuğun kokusunu duymak için kantine gidip sucuğun kokusunu kokluyorum” dedi. Bu yoksulluk AKP’nin eseri.”

SOSYAL MEDYADA NEYİ BEĞENECEĞİNİZ KAYGISINA SON

 “Hiçbir vatandaşımız, eleştirel paylaşımı beğendi diye hakkında soruşturma açılmamalı. Patronunuzdan, siyasetçiden, çalıştığınız işyerinden, kamudaki kişilerden kaynaklı kaygılar taşımamalısınız. Eğer ben sosyal medyada eleştirirsem çocuğumu işe almazlar mülakatta elerler gibi endişe duymadığınız; herkesin inancına, etnik kökenine, yaşam anlayışına, kılığına kıyafetine saygı duyulan; kimsenin kimseyle kavga etmediği bir Türkiye için oylar Millet ittifakına, Cumhurbaşkanı olarak sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nu Çankaya’ya göndermeye…” dedi.

HAVUZ MEDYAYA VE CUMHUR İTTİFAKI YALANLARINA İNANMAYIN

 “Cumhur ittifakı ve havuz medyaya inanmayın. Nitekim yerel seçimler öncesi de aynı yalanları sahneye koydular. Peki ne oldu? CHP’li belediyeler gelirse vatandaşların sosyal yardımlarının kesileceği yönündeki asılsız iddiaları çöktü. CHP’li belediyelerle birlikte nasıl yardımlar artarak vatandaşa ulaştıysa 81 ile bunu yaygınlaştıracağız. İktidarımızda kesintisiz sosyal desteklerin sağlanacağına Söz Veriyoruz.”

BEŞLİ ÇETELERE DEĞİL MİLLETE ÇALIŞAN İTTİFAK 

Aile Destekleri Sigortasını getireceğiz. Hiçbir ailenin geliri, asgari ücretin altında olmayacak. Ve asgari ücret kadar ödenecek olan parayı, kadının banka hesabına sosyal devlet yatıracak. Kadın gidecek emekli gibi, işçi gibi, memur gibi düzenli gelirini çekecek, aylığını alacak ve ailesinin geçimini sağlayacak. Onun yoksulluğunu sosyal devlet dışında hiç kimse bilmeyecek. Çünkü insanın onurunu koruyacağız ve insanın yoksulluğunu asla ve asla afişe etmeyeceğiz. Çünkü bizim inancımızda, sağ elin verdiğini sol el görmeyecek. Ve biz bunu yapacağız, göreceksiniz anneler.

SARAY DEVELİ DEĞİL SOSYAL DEVLET 

Hiçbir yoksul ailenin elektriği kesilmeyecek, doğalgazı kesilmeyecek, suyu kesilmeyecek. Bunlar en temel insan hakkıdır. Bu üç temel hizmetin, hiçbir koşul aranmadan ihtiyaç sahibi ailelere sunulması mümkün. Sosyal devlet, fakirin fukaranın yanında duran devlettir. Beşli çetelerin yanında duran devlete sosyal devlet denmez. Onun adı olsa olsa saray devletidir.

YİYİN EFENDİLER YİYİN! Kaynak nerede diye soranlara tek tek açıklıyoruz. Türkiye’nin kaynağı var, bütçesi var ancak temel sorun doymak bilmeyenler… Temel mesele; adaletsiz dağıtılması, yoksulun hakkının gasp edilmesidir. Birilerine rant sağlayanlar, baronlar, çeteler, rantçılar bu yüzden Bay Kemal’den korkuyorlar. Hiç merak etmeyin, oylarınızla saraylılara gereken dersi sandıkta vereceksiniz. Bizlere güveninizi boşa çıkarmayacağız.

İktidarımızda;

TBMM’de “Yolsuzlukları Araştırma Komisyonu” kuracağız.

Yolsuzluktan elde edilen ve yurt dışına kaçırılan gelirleri ülkemize geri getirecek, bu çerçevede “Malvarlıklarının Geri Alınması Ofisi”ni kuracağız.

Geliri belirli düzeyin altındaki ailelere gelirlerini insan onuruna yaraşır bir yaşam sağlayacak seviyeye yükseltmek amacıyla Devlet tarafından aile bazında, hak temelli, arz odaklı ve kurumsallaşmış bir yapıda “Gelir Desteği” sağlayacağız.

Çocukların sağlık ve eğitimi için verilen nakit yardımları bakım, beslenme, giyinme ve ulaşım masraflarını da dikkate alarak yükselteceğiz.

Dul ve Yetim Aylıklarını arttıracağız.

3600 ek gösterge düzenlemesindeki eksiklik, haksızlık ve dengesizlikleri gidereceğiz.

İşsizlik ödeneğinden daha fazla işsizin daha uzun süre ve daha fazla yardım almasını sağlayacağız.

Evlilik yardımı ve desteklerini güçlendirerek yaygınlaştıracağız.

Engelli aylıkları, bakım yardımları ve malzeme desteklerini yüksek enflasyonu da dikkate alarak günün şartlarına göre güncelleyeceğiz.

Şehit anne ve babalarına verilen maaşı yükselteceğiz.

18 Mart Şehitler Gününde şehit ailelerine ve 19 Eylül Gaziler Gününde malul gazilere ikramiye verilmesini sağlayacağız.

Yorumlar (0)