CHP'Lİ DENİZ DEMİR:SARAY DA KEMER SIKACAK MI?

CHP’li Demir, “Verilen talimat ile KYK borçlarını ödemeyen vatandaşların hesaplarına bloke konulması daha önce ödeme yapıp, ödemelerini aksatanların ise vergi daireleri tarafından tek tek telefonla aranılarak ödemelerine devam etmeleri yoksa hesaplarına bloke konulacağı şeklinde uyarıda bulunulduğunu” kaydetti.

SİYASET 21.07.2023, 12:23
CHP'Lİ DENİZ DEMİR:SARAY DA KEMER SIKACAK MI?

Cumhuriyet Halk Partisi Parti Meclisi Üyesi ve Ankara Milletvekili Deniz Demir, KYK borçları nedeniyle vatandaşların hesaplarına bloke konulduğu iddiasını Türkiye Büyük Millet Meclisi gündemine taşıdı.


VATANDAŞIN HESAPLARINA BLOKE KONULDU

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek gözünü ödenmeyen KYK borçlarına dikti. Bakanlığa bağlı vergi dairelerine bu konuda talimat verilirken birçok vatandaşın ödenmeyen KYK borçları nedeniyle hesaplarına bloke konuldu. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek tarafından kamu kurumlarına gönderilen tasarruf genelgesinde Cumhurbaşkanlığı ise muaf tutuldu. Demir, “Vatandaşa kemer sıktıranlar, saraya muafiyet getiriyor, yazıklar olsun!” değerlendirmesini yaptı.

BAKAN TALİMAT VERDİ, BORÇLULAR TEK TEK ARANACAK

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na soru önergesi sunan CHP’li Demir, “Verilen talimat ile KYK borçlarını ödemeyen vatandaşların hesaplarına bloke konulması daha önce ödeme yapıp, ödemelerini aksatanların ise vergi daireleri tarafından tek tek telefonla aranılarak ödemelerine devam etmeleri yoksa hesaplarına bloke konulacağı şeklinde uyarıda bulunulduğunu” kaydetti.

KEMER SIKMA POLİTAKASI HERKES İÇİN GEÇERLİ Mİ?

CHP Ankara Milletvekili Deniz Demir yazılı olarak cevaplandırılması istemiyle Bakan Şimşek’e şu soruları sordu;

KYK borçları nedeniyle hesaplara bloke konulduğu iddiası doğru mu? 2023 yılında KYK borcu nedeniyle kaç vatandaşımızın hesabına bloke konulmuştur?

Sıkı para politikası uygulanacağı her fırsatta vurgulanmıştır. Bu politikalar dar gelirli vatandaşlara uygulandığı gibi yüksek gelir düzeyine sahip vatandaşlara da uygulanacak mı?

Tasarruf politikaları tüm kamu kurumları ve bu kurumların yönetici kadroları için de işletilecek mi yoksa üst düzey kamu görevlileri bu uygulamalardan muaf mı tutulacak?

Yorumlar (0)