CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI SEYİT TORUN GAZETEKRİTİK'İN SORULARINI YANITLADI

Gazetekritik'in sorularını yanıtlayan CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, çarpıcı açıklamalarda bulundu.

SİYASET 14.11.2018, 08:28 14.11.2018, 08:28
CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI SEYİT TORUN GAZETEKRİTİK'İN SORULARINI YANITLADI

CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, yaklaşan yerel seçim öncesi Gazetekritik Genel Yayın Yönetmeni Özgür Çakar'ın sorularını yanıtladı. Torun, CHP'nin yerel seçim stratejisine dair kritik açıklamalar yaptı.

 

İşte Seyit Torun'un Gazetekritik'e verdiği o röportaj:

 

ÖZGÜR ÇAKAR: Seçime kısa bir süre kaldı, aday belirleme çalışmalarınız nasıl bir yöntem izliyorsunuz?

SEYİT TORUN: Anketlerimiz devam ediyor. Yarın ki Parti Meclisi’nden de eğilim yoklaması ile ilgili farklı parti meclis üyelerimizin olurları ile karar çıkaracağız. Ardından büyük illerimizde aday profilleme çalışmalarımız devam ediyor. Bütün bu değerlendirmeler sonucunda amacımız en ideal adayı ve en başarılı adayı tespit etmek.

 

ÖZGÜR ÇAKAR: Ankara, İstanbul,Antalya ve diğer elinizde olmayan büyükşehirler için özel bir çalışma yapıyorsunuz?

SEYİT TORUN: Tabi… Buralarda çok daha detaylı bir çalışma yapıyoruz. Sahayı ölçeceğiz. Örgütün düşüncesini alacağız. Alan profillerine uygun yapıyı ortaya koyup ondan sonra adayı tespit edeceğiz.

 

ÖZGÜR ÇAKAR: Ortak aday konusunda İyi Parti veya HDP ile bir temasınız oluyor mu?

SEYİT TORUN: Biz baştan beri söyledik. Sonuçta halkın ittifakını, milletin ittifakını kuracağız dedik. Aynı düşüncelerimizde devam ediyor. Tabi ki siyasi partiler arasında görüşmeler devam ediyor. Sonuçta siyasi partiler fikir alış verişinde bulunur. Süreci yönetmek adına bir diyalogda bulunuyoruz. Hani şura da burada ittifakın başı, sonu,şu bu denmesin. Sonuçta geçmişte birçok konuda ortak uzlaşı yakalandı. Bu minimalde değerlendirilmeli.

 

ÖZGÜR ÇAKAR: Bu seçim döneminde ünlü bir sanatçı, tanınmış bir isim olacak mı?

SEYİT TORUN: Bizim şöyle bir düşüncemiz var.  Seçilen adayımızın kazanma şansının zor olduğu bölgelerde tabi ki oyumuzu yükseltmek adına o bölgeden daha fazla oy alacak siyasilerle gitmeyi düşünüyoruz. Tabi bu siyaseten olacak. Ama sanatçı anlamında herhangisi değerlendirme en azından benim bilgim dâhilinde yok. Ama mutlaka da olacaktır.

 

ÖZGÜR ÇAKAR:  Milletvekillerin belediye başkan adayı olma konusunda bir karar var mı?

SEYİT TORUN: Henüz bir karar yok ama şöyle bir düşüncemiz var. Sonuçta parlamentoda da milletvekillerimize ihtiyaç var. Parlamentoda da çok güçlü olmamız lazım. Ama diyelim ki bir seçim bölgesinde bir milletvekili adayımızla kazanacağız. Onun dışında kazanma şansımız yoktur. İşte o belediyede olması gereken kişidir. O zaman değerlendirilebilir belki. Ama burada parlamentoda da sayısal olarak konumumuzu muhafaza etmemiz lazım.

 

ÖZGÜR ÇAKAR: Elinizdeki mevcut belediyelere milletvekili göstermeyeceksiniz diyebilir miyiz?

SEYİT TORUN: Öyle bir prensip kararımız yok. Ama deminde söylediğim gibi parlamentoda da güçlü olmaya ihtiyacımız var. Ama kazanma şansımız yani daha doğrusu o milletvekili ile kazanma şansımızın olduğu yerler var. Gerekli kişi o ise o isim aday gösterilir.

 

ÖZGÜR ÇAKAR: Yarın(bugün) yeni isimler açıklanacak mı? Mevcutlar var mı?

SEYİT TORUN: Yarın (bugün) 150 civarında belediye başkan adayımızı açıklayacağız. Mevcutlardan olanda var ama büyük bir kısmı olmayan isimler olacak.

 

ÖZGÜR ÇAKAR: Belediye başkan adaylarınızın açıklanmasının ne zaman tamamlanacak?

SEYİT TORUN: Biz aralık sonu gibi adaylarımızın %90’ını açıklamış olacağız.

 

ÖZGÜR ÇAKAR: CHP’nin kalesi olan İzmir’de mevcut başkan İzmir’de ne yapacaksınız?

SEYİT TORUN: İzmir’i çok detaylı çalışıyoruz. İzmir’de 30 belediyenin almanın çalışmalarını yapıyoruz. Bu doğrultuda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bildiğimiz gibi 22 belediye bizde. Geçmiş dönem 7 belediyemizi kaybetmiştik. Bu 7 belediyemizi de kazanıp üstüne bir belediye de ekleyip İzmir’de mutlaka 30’da 30 yapmaya çalışacağız.

 

ÖZGÜR ÇAKAR: Ankara’da Mansur Yavaş konusunda bir gelişme var mı? İyi Parti’den aday olursa ne yapacak CHP?

SEYİT TORUN: Yani görüşmeler devam ediyor şuan. Aday adaylarının başvuruları var. Bu başvurular değerlendirilerek karar verilecek. Şuanda biz Ankara’yı almak için var gücümüzle çalışıyoruz. Tabi Mansur Bey gibi başka aday adayları var. Bütün bunlar değerlendirilecek ve kiminle seçimi kazanacaksak onunla yolumuza devam edeceğiz.

 

GazeteKritik.com / Özel Haber

Yorumlar (0)