CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI SEYİT TORUN’: “AYAKKABI NUMARASINI BİLDİĞİN TERÖRİST 6 CANIMIZI ALDI”

CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Torun, İzmir Meclis Üyeleri Kampı’nda konuştu.

SİYASET 18.11.2022, 13:20 18.11.2022, 13:25
CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI SEYİT TORUN’: “AYAKKABI NUMARASINI BİLDİĞİN TERÖRİST 6 CANIMIZI ALDI”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, “Siyasette kırgınlık olmaz, Esad’la ilişkileri seçimden sonra sil baştan yapabiliriz” sözlerine tepki gösterdi. Torun, “Biz ‘Suriye ile diyalog sağlayacağız’ deyince bize her türlü hakareti yapıyordu. Genel Başkanımız anlatmıştı. Cehennemde bir saat vardı. Erdoğan’ın saati fırıl fırıl dönüyordu. Hala o saat dönmeye devam ediyor. Hala yalanlarını devam ettiriyor” dedi.

FEZLEKE TEPKİSİ: BİR ADIM GERİ ATMAYACAĞIZ

CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Torun, İzmir Meclis Üyeleri Kampı’nda konuştu. Torun, Yalova’da mahkeme heyetine hakaret ettiği iddiasıyla hakkında fezleke düzenlenmesi konusunda, “Hiç fark etmez. İnandığımız yolda kararlı adımlarla ilerleyeceğiz. Asla ve asla geri bir adım dahi atmayacağız. Cesaretle ve inançla bu süreçten mutlaka galip çıkacağız” dedi.

SOYLU BU ÜLKEYE YAKIŞMAYAN BİR BAKAN

Torun, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda İçişleri Bakanlığı bütçesinin görüşüldüğünü belirterek, “Biliyoruz ki bu milletin vicdanında, İçişleri Bakanlığı’na gelmiş en büyük kara lekedir. Bu ülkeye bu millete yakışmayan bir İçişleri Bakanı’dır ve bir an önce de istifa etmelidir” diye konuştu.

4 MİLYON 800 BİN HANEYE YARDIM YAPTIK

Torun, CHP’li belediyelerin her türlü baskıya rağmen olağanüstü işler yaptığını ifade ederek, “Pandemide onların beş maskeyi dağıtamadığı süreçte belediyelerimiz vatandaşlarımızın her türlü ihtiyacını karşılamaya çalıştılar. 4 milyon 800 bin haneye yardım yapıldı. Yardımların toplam tutarı 26 milyar lira. Eğer belediyelerimiz olmasaydı, sorun çok daha büyürdü. Erdoğan’a çağrıda bulunuyorum: Bizim belediyelerimizle uğraşacağına, teşekkür et” dedi.

28 MİLYARLIK KREDİ İMZA BEKLİYOR

CHP’li belediyelerin yaklaşık 28 milyar lira tutarındaki projelerine ait yurt dışı kredilerinin Saray’da imza beklediğini söyleyen Torun, “Burada aslında belediyelerimizi değil vatandaşlarımızı cezalandırıyorlar” ifadelerini kullandı.

ERDOĞAN’A SESLENDİ: ADALETİNİZ BATSIN

CHP’li belediyelere yapılan haksızlıkları anlatan Torun, Çevre, Şehircilik Bakanlığı’nın desteklerinin yüzde 90’ından fazlasının Cumhur İttifakı belediyelerine aktarıldığını, müfettişlerin CHP’li belediyelerden çıkmadığını söyledi. Erdoğan’ın, “Belediyeler arasında ayrım yapmıyoruz” sözlerini anımsatan Torun, “Adaletiniz batsın. Adaletiniz bu mu dünya demek geliyor içimden. Bunların işi gücü haksızlık, adaletsizlik” dedi.

AYAKKABI NUMARASINI BİLDİGİN TERÖRİST 6 CANIMIZI ALDI

Torun, şöyle devam etti: “Biz ‘sınır namustur’ dedik. Afişleri kaldırmaya kalktılar. Ama Taksim’deki patlamada sınırın ne kadar önemli olduğu bir kez daha ortaya çıktı. Bu işin takipçisi olacağız. Öyle ayakkabı numarasına kadar biliyorum. Sınırdan kuş uçsa haberimiz olur… Böyle palavra atmak kolay. Senin ayakkabı numarasını biliyorum dediğin terörist adım adım geldi 4 ay İstanbul’da kaldı ve o patlamayı gerçekleştirdi. 6 canımızı kaybettik. Görevini yapamadığının ispatı. Bu kadar acizlik olmaz.”

ERDOĞAN’A ESAD’LA GÖRÜŞME YANITI: YALAN SAATİ FIRIL FIRIL DÖNÜYOR

Torun, Erdoğan’ın “Siyasette kırgınlık olmaz, Esad’la ilişkileri seçimden sonra sil baştan yapabiliriz” sözlerine de tepki göstererek, “Biz ‘Suriye ile diyalog sağlayacağız’ deyince Erdoğan bizi suçluyordu, her türlü hakareti yapıyordu. Peki dün ne dedi? ‘Esad’la görüşebilirim, küskünlük kırgınlık olmaz’ dedi. Sayın Genel Başkanımız bir grup toplantısında anlatmıştı. Cehennemde bir saat vardı. Erdoğan’ın saati fırıl fırıl dönüyordu, yalan saati. Hala o saat dönmeye devam ediyor. Hala yalanlarını devam ettiriyor” dedi.

BAKAN KURUM’DAN ÖZÜR BEKLİYORUZ

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un, “İzmir işgal altında” sözlerini anımsatan Torun, “Murat Kurum’dan özür bekliyoruz. Hem İzmir halkına hem İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı’na büyük bir özür borçlu. ‘İzmir işgal altında’ diyerek hakaret eden bakandan özür bekliyoruz” diye konuştu.

Yorumlar (0)