CHP'de Özgür Özel heyecanı

CHP Grup Başkanı Özgür Özel'in, İBB Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun tam desteğini arkasına aldığı ve önümüzdeki haftalarda genel başkanlık için adaylığını açıklayacağı ifade ediliyor.

SİYASET 01.08.2023, 11:10 01.08.2023, 11:20
CHP'de Özgür Özel heyecanı

GAZETE KRİTİK- Dün Cumhuriyet'in soruların yanıtlayan CHP Grup Başkanı Özgür Özel'in açıklamaları CHP'de heyecan yarattı.


Seçim sonrasında değişim konusunda yaptığı açıklamada "Değişim cesaretli, kararlı ve vefalı olmalı" ifadelerini kullanarak, "Hiçbir şey olmamış gibi davranamayız. Hiçbir şey olmamış gibi davranırsak seçmen hepimizi siler atar" demişti.Özel'in değişimle ilgili bu ifadeleri ile Kılıçdaroğlu'na da vefalı davranılması gerektiğini üstü kapalı dikkat çekmişti.


GENÇLER VE KADINLARLA İLGİLİ SÖZLERİ KARŞILIK BULDU
Özel, dünkü açıklamasında da "Kurultay sonucu ne olursa olsun eğer bir umut, bir çıkış, bir heyecan yakalanacaksa, bu yeni yüzlerin, gençlerin ve kadınların ön planda olduğu bir sonuç doğurmasıyla mümkündür. Gençleri ve kadınları vitrin olarak değil, karar mekanizmalarının içinde en kilit noktada olmalıdır. Cumhuriyet Halk Partisi, olanaklı olan tüm alanlarda kadın erkek eşit temsilini ve gençlik kotasını artırarak tavizsiz uygulanmasını sağlamalıdır. " sözleri parti tabanında da karşılık buldu.


İMAMOĞLU İLE ANLAŞTI
CHP Grup Başkanı Özgür Özel'in, genel başkan adaylığı için Ekrem İmamoğlu ile anlaştığı, İstanbul'daki kongre sürecinin şekillenmesiyle birlikte adaylığını açıklacağı ifade ediliyor.İmamoğlu'nun Özgür Özel'in adaylığına tam destek verecek.


VEKİLLER VE BELEDİYE BAŞKANLARINDAN "ÖZEL" İLGİ
Gazete Kritik'in edindiği bilgiye göre, Özgür Özel'in TBMM Grubu'nda yaklaşık 40 milletvekilinin desteğini arkasına aldığı ifade edilirken, dünkü açıklamlarından sonra birçok belediye başkanınında Özel'i arayıp yanındayız mesajı verdiği ifade ediliyor.

Yorumlar (0)