CHP'DE NELER OLUYOR? GENEL MERKEZ VE DEĞİŞİMCİLERİN YOL HARİTASI...

Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimlerinin ikisinden de yenilgiyle çıkan CHP’de genel merkez ile değişim isteyenler arasında mücadele devam ediyor.

SİYASET 05.08.2023, 20:30 05.08.2023, 20:38
CHP'DE NELER OLUYOR? GENEL MERKEZ VE DEĞİŞİMCİLERİN YOL HARİTASI...

GAZETE KRİTİK/ ÖZEL - Değişim tartışmalarının yaşandığı Cumhuriyet Halk Partisi'nde 38'inci olağan kurultay için takvim işlerken, ilçe kongreleri de yarın başlayacak. 10 Eylül'de tamamlanacak sürecin ardından partinin yönetim kadrolarında değişiklik bekleniyor.

İLÇE KONGRELERİ TABLOYU ORTAYA SUNACAK

CHP'de il kongreleri ise 16 Eylül'de başlayacak. 15 Ekim tarihinde tamamlanacak. Ardından CHP Parti Meclisi, seçimli olağan kurultayın tarihini netleştirecek. CHP'de ilçe kongrelerinde çıkacak sonuç delege yapısını ortaya koyacak.

İSTANBUL BELİRLEYİCİ OLACAK

CHP'de değişim istenler için belirleyici il İstanbul olacak.196 delegeyle İstanbul, en çok delegeye sahip il özelliğini elinde bulunduruyor. Doğal delegelerle birlikte İstanbul'un kurultaydaki delege ağırlığı 250 delegenin üzerine çıkıyor. Bu sayılarla birlikte İstanbul ilindeki 196 kurultay delegesi toplam 36 ilin kurultay delege sayısına eşitleniyor. Değişim isteyenlerin başında gelen İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun ekibinin İstanbul'u arkasına alması halinde değişim rüzgarı hızla yayılabileceği belirtiliyor.

KILIÇDAROĞLU KONGRELERE KATILACAK MI?

Kılıçdaroğlu'nun kurmaylarından bir kısmı, CHP liderinin bazı kongrelere katılmasını isterken bir kısmı ise bu konuya sıcak bakmıyor.

KILIÇDAROĞLU'NU AŞAĞI ÇEKEN KURMAYLARI VE BELEDİYE BAŞKANLARI

CHP lideri Kemal Kılıçdaoğlu'nu seçim kampanyasını yürüten kurmayları aşağı çekerek seçimi kaybetmesinde başrol oynamışlardı. Kılıçdaroğlu seçim mağlubiyeti sonrası bu isimlerin görevlerine son verdi. Fakat yerine atadığı isimler tartışma yarattı.Bu isimlerden biri olan CHP Genel Başkan Yardımcısı Eren Erdem Kılıçdaroğlu'nun 8 seçim kaybettiğini ve istifa etmesi gerektiğini söylemişti.

Kılıçdaroğlu'nun 2019 yerel seçim öncesi Parti Meclisi oylamasına sokmadan yetki ile 3 belediye başkanı atamıştı. Bu isimler Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu ve Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal. Bu üç ismin ikisinin ortak noktası Tuncelili olması. Varlık nedenleri Kemal Kılıçdaroğlu olan bu 3 ismin kraldan çok kralcı olması ise parti tabanında büyük rahatsızlık yarattı. Özellikle bu isimlerin Kılıçdaroğlu lehine açıklama yapması Kılıçdaroğlu'nu aşağıya çekiyor söylemlerini oluşturdu.

DEĞİŞİM NASIL OLACAK?

Herkesin merakla beklediği soru ise değişim olsun diyenlerin değişim söyleminin altındaki savundukları fikirlerin sokakta nasıl karşılık bulacağı.Değişim talebinde bulunan Özgür Özel ve Ekrem İmamoğlu birkaç haftaya bu konunun altını doldurması bekleniyor.

CHP İSTANBUL'DA DENGELER NASIL?

MYK'DA GÖREV YAPAN HANGİ İSİMLERE TEPKİLER DİNMİYOR?

KILIÇDAROĞLU'NUN DEĞİŞİM PLANI

DEĞİŞİMİN KRİTİK İSMİ "ÖZEL"

SİYASETTEN ZENGİNLEŞEN BELEDİYE BAŞKANLARI KİMLER?

Hepsi yarın GAZETE KRİTİK'te

Yorumlar (0)