CHP'de belediye başkan adayları nasıl belirlenecek? İşte detaylar...

CHP’de yerel seçimlerde aday belirleme sürecine ilişkin tartışmalar devam ediyor. Tüzük kurultayının yerel seçimden sonraya ertelenmesinin ardından gözler adayların ne şekilde belirleneceğine çevrildi.

SİYASET 16.11.2023, 14:03 16.11.2023, 14:11
CHP'de belediye başkan adayları nasıl belirlenecek? İşte detaylar...


Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) kurultay sürecinin ardından yerel seçimlere ilişkin çalışmalarını hızlandırdı. Partide tartışmaların odağını yerel seçimlerde hangi yöntemle aday belirleneceği oluştururken, geçtiğimiz günlerde yapılan il başkanları toplantısının ana gündemini de bu konu oluşturdu. Parti kaynaklarından edindiğimiz bilgiye göre, il başkanlarının büyük çoğunluğunun, aday belirleme sürecinde ön seçim yerine partililerin gözetiminde temayül yoklamasını tercih ettikleri bildirildi. İl başkanlarının hakim gözetiminde ön seçim yapılacak kadar geniş bir zaman dilimi olmadığı görüşünden hareketle temayül yoklaması yapılmasını istediği belirtildi.

EĞİLİM ARAŞTIRMASI VE ANKETLER YAPILACAK 

Görüştüğümüz üst düzey bir yetkili, bazı illerde aday belirleme sürecinde üç farklı anket firmasının çalışma yürüteceğini ve bu firmaların birbirinden haberdar olmayacağını aktardı. Anket sonuçlarında ön plana çıkan adayların isimlerinin genel merkeze ileteceği belirtilirken, eğilim araştırmasının da yapılacağı belirtiliyor.  

‘BELEDİYE BAŞKANININ OYU PARTİNİN OYUNUN ÜSTÜNDEYSE DEVAM EDİLECEK’


Gazete Kritik'e konuşan üst düzey yönetici, bir seçim bölgesinde CHP'li mevcut bir belediye başkanının oyunun partinin üstünde iste o aday ile yola devam edileceği, partinin oyunun altında ise yeni bir aday tercih edileceğini belirtti.  Bu tercihte ise illere göre değişik kriterler yer alacak. Bazı illerde temayül yöntemi tercih edilebilirken bazı bölgelerde ise anket ve STK görüşlerine yer verilecek. 

MYK GÜNDEMİNİ ADAY BELİRLEME SÜRECİ OLUŞTURACAK 

Bu tartışılan yöntemler ve il başkanlarından alınan önerileri, 20 Kasım Pazartesi günü yapılacak olan Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısında görüşülecek. Toplantının ana konusu ise yerel seçim süreci olacak.

Yorumlar (0)